Uhapšen zločinac Remzi Šalja! Čekaju ga u Hagu

Autor:

Jedan od lokalnih komandanata terorističke OVK Remzi Šalja uhapšen je na za sada nepoznatoj lokaciji, javili su prištinski mediji. Određen mu pritvor od 30 dana.

0
A- A A+

učk uck,ovk, teroristi, albanci, albanac, šiptar, kosovo, albanija Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Osnovni sud u Prizrenu je danas odredio jednomesečni pritvor Šalji. Pritvor mu je određen zbog suđenja za ratne zločine počinjene na Kosovu, koje se odvija pred osnovnim sudom u Prizrenu.

Mera pritvora nema veze sa pozivom Šalji da sveči pred specijalnim sudom u Hagu.

Šalja je u januaru "nestao" posle poziva koji mu je uputilo tužilaštvo Specijalnog suda u Hagu.

Hapšenje prvog begunca od novog suda za ratne zločine potvrdio je ranije njegov advokat Natal Buljakaj, ali nije mogao da pruži dodatne informacije o mestu i okolnostima pod kojima je on uhapšen.

Šalja je poziv za saslušanje u Hagu dobio još u decembru, ali je nestao nedugo pošto je objavio da se neće predati tom tribunalu.

Bivši komandant zločinačke OVK pobegao s Kosova

Prema optužnici tužilaštva u Prištini, Šalja je nedaleko od Suve Reke sredinom 1998. godine učestvovao u otmici Hadžija Pertešija, čije je telo pronađeno nekoliko dana kasnije u obližnjem selu Dulje.

Specijalni sud za zločine OVK uputio je Šalji poziv za saslušanje sredinom decembra, ali je on odmah rekao da se neće pojaviti u Hagu.

Pozivi za saslušanje u Hagu do sada su upućeni na adrese desetak bivših  komandanata OVK, uključujući nekadašnjeg šefa glavnog štaba Sulejmana Seljimija.

Sve vijesti