Potpisan Ugovor o koncesiji za Luku Kotor

Autor:

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i predsjednik UO Luke Kotor Branko Ivanović potpisali su danas Ugovor o koncesiji za "Luku Kotor".

Potpisan Ugovor o koncesiji za Luku Kotor Foto: Infobiro

AD "Luka Kotor" je dobila prvenstvenu koncesiju na period od 12 godina. Poslovnim planom za period od 12 godina planirana su ulaganja u infrastrukturu i suprastrukturu u vrijednosti preko 5 miliona eura.

 Realizacijom planiranih investicija "Luka Kotor" će stvoriti uslove za prihvat kruzera najnovijegeneracije bez ograničenja dužine i gaza, povećati kapacitete marinskog dijela. Osim toga, bićeznačajno povećan kvalitet vršenja lučkih usluga.

Osman Nurković, Branko Ivanović Foto: Infobiro

Dodijeljena koncesija je velika odgovornost ali i prilika za realizaciju razvojnih planova, slijedeinfrastrukturna ulaganja. Saradnja i kvalitetna komunikacija izmedju ministarstva saobraćaja imenadžmenta AD "Luka Kotor" primjer je profesionalnog i odgovornog odnosa u cjelokupnompostupku za dodjelu prvenstvene koncesije.

 Dobijena koncesija znači veliko priznanje, ali i odgovornost za dalje korake koje u razvoju AD"Luka Kotor" leže na menadžementu ove značajne kotorske i crnogorske kompanije.Odbor direktora se zahvaljuje Ministarstvu saobraćaja i pomorstva na izuzetno konstruktivnom ikorektnom odnosu i jasno definisanim smjernicama koje je bilo potrebno ispoštovati u postupkudodjele prvenstvene koncesije.

Izvor: Infobiro Montenegro

Sve vijesti