"Vezistu" Juventusa muči srce

Autor:

Samo što se ustalio u prvih 11 šampiona Italije, ustanovljeno je da nemački veteran pati od atrijalne fibrilacije.

"Vezistu" Juventusa muči srce Foto: Guliver/Getty Images/Alessandro Sabattini

Sami Kedira ove sezone baš nema sreće sa zdravljem.

Veći deo jeseni bio je van stroja zbog povreda mišića i skočnog zgloba, a taman kada je počeo da igra u kontinuitetu, pošto je bio "starter" u poslednja tri kola Serije A, utvrđeno je da ima potencijalno ozbiljan problem - srčanu aritmiju!

Precizna dijagnoza njegovog stanja je "atrijalna fibrilacija", prema enciklopedijskoj definiciji, "poremećaj srčanog ritma, obično povezan sa oboljenjima kao što su srčana slabost, koronarna bolest, oboljenja srčanih zalistaka, šećerna bolest i povišen krvni pritisak".

"Karakteriše je nepravilan srčani ritam, a njene manifestacije kreću se u širokom rasponu, od potpuno asimptomatskih oblika do kardiogenog šoka i teških cerebrovaskularnih komplikacija".

Nemački internacionalac, koji u aprilu puni 32 godine, zato nije otputovao sa ekipom Juventusa na prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida (sreda, 21.00).

Prvak Italije saopštio je da će Kedira odmah početi lečenje i do daljeg biti van terena.

On je ove sezone nastupio na samo 15 mečeva, ali tokom februara je bio standardan u prvoj postavi. Čak je na gostovanju Sasuolu postigao prvi pogodak od avgusta 2018. godine.

Sve vijesti