Sjeverna Makedonija: Spriječen napad ISIS-a!

Autor:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije sprovelo je akciju kako bi spriječilo napad Islamske države u toj zemlji.

0
A- A A+
ilustracija, isis, euro 2016 Foto: MONDO/Mario Milojević

Makedonska policija ja akciju sprovela nakon što je razmijenila operativne informacije sa "partnerskom zemljom" o planovima ekstremista za teroristički napad.

"U cilju ometanja terorističkog napada i ostvarivanja preventivne funkcije, Ministarstvo unutrašnjih poslova izradilo je plan mjera i aktivnosti, obezbjeđujući adekvatne naloge za njihovo sprovođenje. Nakon primljenih naloga na više lokacija na teritoriji zemlje izvršena su pretraživanja, oduzimanjem predmeta i uređaja povezanih s mogućim napadom. Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja sa sprovođenjem akcija, mera i aktivnosti na obezbjeđivanju građana", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije, prenosi RTS.

Makedonija: Doživotna robija još jednom teroristi

Američka ambasada u Skoplju objavila je danas da postoji pojačani rizik od terorističkih napada u Sjevernoj Makedoniji.

"Terorističke organizacije i pojedinci, inspirisani ektremističkom ideologijom, namjeravaju da napadaju civile, uključujući državljane SAD koji putuju u inostranstvo. Teroristi sve više koriste nesofisticirane metode kako bi napali ljude na javnim mjestima, uključujući pištolje, vozila i oštre predmete", navodi se u upozorenju na sajtu američke ambasade.

Pozivaju državljane SAD na posebnu opreznost kada se nalaze na aerodromima, u tržnim centrima, hotelima, klubovima i restoranima, crkvenim objektima, školama, parkovima,...

Sve vijesti