Sutkinja Evica Durutović sudi u slučaju Telekom

Autor:

Sutkinja Višeg suda Evica Durutović sudiće bivšim čelnicima Telekoma, Olegu Obradoviću i Miodragu Ivanoviću, koji se terete da su kršeći zakon, firmu kojom su rukovodili oštetili za 2,3 miliona EUR, pribavljajući korist drugome.

0
A- A A+
sud, čekić, presuda, sudija, suđenje Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

  Savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda, Aida Muzurović saopštila je da je predmet Telekom u utorak dodijeljen Durutović, koja će početak suđenja zakazati u zakonskom roku, piše Pobjeda.

Prema stavu specijalnog tužioca Saše Čađenovića, Obradović i Ivanović su zloupotrebom službenog položaja pribavili korist 2,3 miliona eura kompaniji RawleighTrading iz Londona na ime fiktivnog ugovora o konsultantskim uslugama ispitivanja tržišta telekomunikacija u Jugoistočnoj Evropi.

Sa druge strane, advokat Zoran Piperović je vanraspravnom vijeću predao dokumentaciju koja dokazuje da o angažovanju konsultantske kuće iz Londona Obradović i Ivanović nijesu odlučivali sami već da je odluku donio odbor direktora Telekoma.

On je podsjetio i da su Mađari od 27. oktobra do 28. decembra 2005. godine, koji je u optužnici označen kao inkriminisani period, već uveliko rukovodili Telekomom, što znači da Ivanović i Obradović tada nijesu mogli da odobravaju poslove vrijedne nekoliko hiljada EUR, a ne milionski posao.

Sve vijesti