Veselin Vujović dobitnik povelje Ivan Crnojević!

Autor:

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena, Cetinjanin Veselin Vujović, dobitnik je priznanja Povelja „Ivan Crnojević“ za ovu godinu, saopšteno je iz Prijestonice.

1
A- A A+

Veselin Vujović Foto: MN PressPovelja „Ivan Crnojević“, koju dodjeljuje gradonačelnik Prijestonice, dobitnicima se uručuje na svečanosti koju Prijestonica organizuje svakog 4. januara na Dan osnivanja Cetinja.

"Ovo priznanje, dodjeljuje se pojedincu za ostvareno životno djelo koje je od posebnog značaja za Prijestonicu", navodi se u saopštenju.

Veselin Vujović je osvajač zlata na Olimpijskim igrama 1984. i bronze 1988. godine, zlata na Svjetskom prvenstvu 1986. godine i trostruki osvajač Lige šampiona.

Karijeru je započeo u Lovćenu, a nastavio u Metaloplastici, jednom od vodećih jugoslavenskih klubova. Nakon Šapca, otišao je u Barselonu, sa kojom je osvojio EHF Ligu šampiona. Vujović je osvojio još dvije Lige šampiona - sa Metaloplastikom 1985. i 1986. godine.Za najboljeg sportistu Jugoslavije imenovan je 1986. godine, a 1988. za najboljeg igrača svijeta Međunarodne rukometne federacije.

Trenersku karijeru započeo je 1995. godine, a od 2015. godine je selektor reprezentacije Slovenije sa kojom je prošle godine osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Povelju „Ivan Crnojević“ do sada su dobili akademik Dušan Martinović, Novak Jovanović, Luka Lagator, Pavle Đonović, Miodrag Dado Đurić, Branislav Mićunović, Dimitrije Popović, Fudbalski klub “Lovćen”, Rastislav Vrbenski, Dejan Savićević, Marko Špadijer i Milorad Popović.

Sve vijesti