REKORD: Podgorička porodica za mjesec izvela 160 krađa!

Autor:

Sedmočlana porodica iz Podgorice osumnjičena da je u jednom holandskom gradu počinila najmanje 160 provalnih krađa.

2
A- A A+
hapšenje, lisice Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

  Sedmočlana familija "pala" je nakon zasjede koju je organizovala holandska policija, piše Dan. Podgoričani su "ordinirali" u gradu Vlizingen u kojem su mještani tokom ljeta prijavljivali policiji svakodnevno da su im obijena vozila iz kojih su ukradene stvari.

Podgorički dnevnik navodi da je policiji u ovom gradu dnevno stizalo po nekoliko prijava zbog obijanja automobila.

Pljačkaši su iz vozila krali mobilne telefone, laptopove, bankovne kartice, kese sa namirnicama, pa čak i dječje igračke!

Zasjeda je postavljena tako što su policajci sa kampkućom bez ikakvih službenih obilježja došli u dio grada gdje je familija iz Podgorice "ordinirala". Već prve noći, piše Dan, policajci na zadatku našli su se na meti lopova.

Tada su pribavljeni dokazi da upravo jedna porodica, koja je iz Podgorice otišla u Holandiju, stoji iza najmanje 160 provalnih krađa koje su počinjene za oko mjesec dana. Oni su živjeli u dijelu grada u kojem su pljačkali komšije. Pretresom kamp-kuće u kojoj su živjeli osumnjičeni tamošnji policajci pronašli su dio ukradenih stvari. Većinu plijena ipak su uspjeli da prodaju, piše Dan.

List navodi da su glavni osumnjičeni roditelji, starosti od 43 i 41 godine a da su u biznis bili uključeni i njihove tri ćerke i dva sina starosti 20, 18, 17, 15 i 11 godina, kao i jednogodišnja beba!

 Svi, osim bebe, koja je oduzeta roditeljima i o njoj brinu nadležne službe, sumnjiče se za krađe!

Holandski inspektori sumnjaju da su roditelji navodili djecu da obijaju automobile, kamp-kuće, pa i neke stambene objekte.

Nakon hapšenja otac je pokušao da krivicu preuzme na sebe tako što je pred nadležnim sudijom tvrdio da je sam on počinio sve krađe, da niko od njegove porodice nije ni znao da on to radi.

Otisci sa obijenih vozila, demantovali su njegove tvrdnje...

Odlukom suda, troje osumnjičenih koji su punoljetni nalaze se u pritvoru. Na slobodu je puštena samo snaha i to zbog brige o djetetu. Policija je odmah obavijestila nadležne službe koje su preduzele odgovarajuće mjere prema maloljetnim članovima osumnjičene porodice, piše Dan.

List dodaje da je tim koji je radio na rasvjetljavanju ovih krađa utvrdio da su roditelji birali vozila koja su namjeravali da obijaju, a da su djeca krala stvari iz njih.

Otac podgoričke porodice je pred sudom rekao da ga sud vrijeđa tvrdnjom da je on djecu navodio da kradu...

Sve vijesti