Mandić i Knežević vraćeni sa aerodroma

Autor:

Članovi Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević vraćeni su danas sa aerodroma u Podgorici odakle su namjeravali da otputuju na sjednicu POSP-a u Strazburu.

Mandić i Knežević vraćeni sa aerodroma Foto: MONDO/Filip Filipović

Oni su tražili od Višeg suda da im vrati pasoše kako bi mogli prisustvovati sjednici Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), ali je taj zahtjev odbijen.

Mandić i Knežević su obaviješteni da ne mogu da se ukracaju u avion bez pasoša, koji su im oduzeti odlukom Višeg suda prije deset dana. Mandić je istakao da je planirao s Kneževićem da govori na sjednici POSP-a, kako bi ukazao na probleme opozicije u našoj zemlji.

On je naglasio da su on i njegov kolega diskriminisani u odnosu na svjedoka saradnika u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora Sašu Sinđelića, koji je prešao granicu naše zemlje bez dokumenata.

Knežević tvrdi da su poslanici DF-a dobili avionske karte za Strazbur, pišu "Vijesti".

FOTOGALERIJA:

“Bez obzira što nam je režim oduzeo pasoše prije petnaest dana, Andrija Mandić i ja smo od strane generalnog sekretara Skupštine dobili avionske karte za put u Strazbur gdje će se održati sjednica POSP-a. Smatramo da je to potvrdilo kako postoji puna koordinacija između predsjednika Skupštine i Višeg suda da se nama vrate pasoši zbog obavljanja poslaničke aktivnosti. Tako da ćemo se prije puta obratiti medijima sa aerodroma Golubovci i upoznati ih sa stavovima koje ćemo zastupati na sjednici POSP-a”, kazao je Knežević “Vijestima”.

Mandiću i Kneževiću vraćaju pasoše

Sjednica POSP-a održaće se u Strazburu 14. i 15. novembra, a prema informacijama “Vijesti” crnogorski poslanici će na sjednicu otputovati danas letovima preko Ljubljane i Frankfurta.

Mandić u Podgorici: Nije bježao već se vraćao

Mandić: Nikada neću bježati iz Crne Gore (VIDEO)

Sve vijesti