Todorić izručen Hrvatskoj

Autor:

Avion na redovnoj liniji London-Zagreb u kojem se nalazi osnivač Agrokora Ivica Todorić sletio je večeras nešto prije 21 čas na zagrebački aerodrom.

0
A- A A+
Ivica Todorić Foto: TANJUG/FOTO HINA/SLAVKO VUKADIN/ nr

Očekuje se da će Todorić odmah biti odveden u zatvor Remetinec budući da mu je ranije određen istražni zatvor zbog afere Agrokor u kojoj je osumnjičen za nezakonito pribavljanje 1, 142 milijarde kuna.

Todorić je Hrvatskoj izručen iz Velike Britanije posle godinu dana od kada je pobjegao u tu zemlju po izbijanju afere Agrokor.

Britanski sudija Dankan Ozli je krajem oktobra u Londonu odlučio da Todorić bude izručen Hrvatskoj, koja je za njim raspisala evropsku poternicu, nakon što je on napustio Zagreb.

Nakon izricanja presude suda u Londonu, Todorić je novinarima rekao da je spreman da bude izručen Hrvatskoj I ponovio da se protiv njega vodi politički progon.

"Ovo je za mene bio jedan poslovni potez. Odlučio sam da dođem u London, ostao godinu dana i za to vrijeme sam obavio zadatke koje sam sebi postavio", rekao je Todorić.

A na pitanje da li je spreman za Remetinac odgovorio je potvrdno, ali je istakao i da ne vidi zašto bi u Hrvatskoj bio osuđen.

Todorićeva IMPERIJA: Ostrvo, jahte, vile...

Sve vijesti