Prisiljavao ćerku da prosjači?

Autor:

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv A.S. iz Podgorice zbog sumnje da je prisiljavao 15-godišnju kćerku na prosjačenja.

0
A- A A+

prosjak Foto: MONDOIz policije je saopšteno da je maloljetna djevojčica identifikovana prije dva dana, na osnovu operativnih saznanja CB Podgorica i aktivnosti koje su policijski službenici potom preduzeli.

"Od djevojčice je uzeta izjava, a o prikupljenim saznanjima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici a potom i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je i kvalifikovao djelo. Kriminalistička obrada koju su policijski službenici sproveli upućuje na sumnju da se 15-godišnja djevojčica u dužem periodu, pod fizičkom silom, prijetnjom i prinudom od strane svog oca A.S, bavila prosjačenjem na teritoriji Glavnog grada Podgorica, a za račun i interes svog oca i drugih za sada nepoznatih lica na čijoj se identifikaciji radi".

Navode da je djevojčica do sada u više navrata pretrpjela fizičko nasilje, i da je iz bezbjednosnih razloga sklonjena u Nacionalno sklonište za žrtve trgovine ljudima koje egzistira u okviru Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima. Za A.S. je raspisana potjernica.

"Uprava policije će u saradnji sa drugim nadležnim državnim organima i institucijama nastaviti sa aktivnostima na rasvjetljavanju svih oblika trgovine ljudima i svih krivičnih djela i prekršaja povezanih sa prosjačenjem, što je u skladu i sa nacionalnim i bezbjednosnim prioritetima i preporukama međunarodnih partnera u okviru poglavlja 23 i 24", zakjlučuje se u saopštenju policije.

Tagovi:
Sve vijesti