“Novi iPhone je previše jeftin, brinemo“

Analitičari zabrinuti zbog niske cijene iPhone XR modela. Smatraju da će to nauditi i kompaniji i njenim akcionarima. Da li i vi mislite da je iPhone XR jeftin?

0
A- A A+

iPhone XR u Evropi će koštati od 849 do 1.019 eura, u zavisnosti od toga koliki memorijski kapacitet odabereta. Analitičari su, međutim zabrinuti, da je cijena povoljnija od očekivane i da će ona uticati na to da prodaja iPhone 8 i iPhone 8 Plus modela bude “kanibalizovana“, kao i da će Apple zarada u tekućoj fiskalnoj godini biti manja od očekivane.

Apple je najavio nove modele, ali je cijena iPhone XR povoljnija, nego što smo očekivali i to nas brine. Ovakva cijena će uticati na pad cijene prosiječnog prodatog iPhone uređaja (ASP) i na godiišnju prognozu zarade Apple kompanije“, objavili su iz Goldman Sachs kompanije, prenio je PhoneArena sajt.

iOS 12 je tu: Za koje uređaje i kako nadograditi

Prema objavi analitičara pomenuta situacija je izvjesna čak i ako se iPhone XR proda u velikom broju primeraka, što neće biti dovoljno da se nadoknadi prosječna cijena prodatog komada i krajnja zarada kompanije.

Apple nije komentarisao ovu izjavu.


Tagovi:
Sve vijesti