Majka podvodila ćerku, očuh je silovao!

Autor:

Apelacioni sud naložio da Nikšićanin D.K. optužen za silovanje 12-godišnje djevojčice ostane u pritvoru kao i njena majka R. M.koja se tereti da ju je podvodila.

Majka podvodila ćerku, očuh je silovao! Foto: MONDO, Mario Milojević

Nikšićanin D. K. tereti se da je u dva navrata silovao, a jednom pokušao da napastvuje dvanaestogodišnju djevojčicu kćerku njegove supruge iz prethodnog braka. Majka djevojčice R. M. tereti se da je podvodila kćerku u zamjenu za određene novčane iznose.

D. K. je uhapšen 17. marta prošle godine, nakon što je djevojčica policiji prijavila da je žrtva silovanja. Poslije vještačenja medicinske struke, D. K. su stavljene lisice na ruke, piše Pobjeda.

List navodi da je u nastavku istrage, provjeren telefon djevojčicine majke i utvrđeno da je ona ugovarala pružanje seksualnih usluga za novac.

 R. M. je uhapšena 11. jula prošle godine i poslata u spuški istražni zatvor.


Prema navodima iz odluke Apelacionog suda, D. K. se tereti za trgovinu ljudima, silovanje i pokušaj silovanja, dok se R. M. na teret stavlja trgovina ljudima i pomaganje krivičnog djela silovanje i pokušaj silovanja.

Pritvor D. K. je produžen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dok je za majku djevojčice, osim opasnosti od ponovnog podvođenja ćerke kao osnov za produženje pritvora navedeno da je on nužan radi nesmetanog vođenja postupka, jer je u pitanju djelo za koje se može izreći zatvorska kazna od deset godina ili teža, navodi Pobjeda.

Sve vijesti