Bar: Ispod motora bio plastični eksploziv!

Autor:

Ispod motora Baranina Jovana Đurovića bio je postavljen plastični eksploziv utvrđeno je u Forenzičkom centru u Danilovgradu.

Bar: Ispod motora bio plastični eksploziv! Foto: MONDO

Eksplozivna naprava koja je 29. avgusta pronađena na raskrsnici u strogom centru Bara nije aktivirana, jer je spala sa motora i tako su izbjegnute tragične posljedice.

Na vještačenju u Forenzičkom centru u Danilovgradu potvrđeno je da je riječ o plastičnom eksplozivu, piše Pobjeda.

Pozivajući se na neimenovane izvore bliske istrazi Pobjeda navodi da još nisu gotove sve analize koje bi mogle da dovedu do rasvjetljavanja ovog slučaja.

 List navodi da je utvrđeno da je naprava bila ispod motora i da je tokom vožnje ispala na ulici kod raskrsnice Tri kule, u centru Bara.

Naprava, koja je imala oko pola kilograma eksploziva, deaktivirana je nakon dva sata.

Navodeći uformi nezvaničnog saznanja Pobjedapiše da je Đurović saslušan, ali i da bez njegovog iskaza istražitelji imaju određena saznanja o ugroženosti njegove bezbjednosti.

On zato posjeduje blindirano vozilo sa najvećim stepenom zaštite, ali je 29. avgusta koristio motor. List navodi da je Đurović ispričao istražiteljima gdje je motor bio i ko je sve i u kom momentu mogao da mu priđe, što je značajno doprinijelo istrazi.

Izvor: MONDO

  Nezvanično je saopšteno i da su pregledani snimci sa nadzornih kamera na osnovu kojih su prikupljena dodatna saznanja o planiranju likvidacije, piše Pobjeda.


Eksplozivna naprava velike razorne moći pronađena je na raskrsnici u centru Bara, kuda je neposredno prije toga Đurović prošao.

FOTOGALERIJA:

Sve vijesti