ZLOČIN: Snimljena kako baca otrov psima! (VIDEO)

Redakciji portala MONDO obratila se žena u čije je dvorište tokom njenog odsustva ubačen otrov i ubijen VLASNIČKI pas. Meta nije bio samo jedan, jer porodica čiji je pas ubijen ima četiri psa.

ZLOČIN: Snimljena kako baca otrov psima! (VIDEO) Foto: MONDO/Jelena Drobnjak

Zločin se dogodio u podgoričkom naselju Donja Gorica 4. avgusta. Čitavu situaciju snimile su sigurnosne kamere na njihovoj kući koje su postavljene nakon što im je na isti način otrovan Zlatni retriver star šest godina.

Nije njihova kuća jedina meta, kako nam je izvor saopštio, ranije se dešavalo i da drugim komšijama budu otrovani psi, a sumnjaju da je počinilac isti.

Četiri psa malog i srednjeg rasta u vlasništvu su ove porodice od kada su spašena sa ulice. Svaki od njih prošao je potrebne preglede i liječenja kod veterinara. O njima brine isključivo porodica koja im je pružila dom. Nimalo agresivni psi, koji ni na koji način ne mogu ugroziti prolaznike.

Počinilac koji se vidi na snimku kako ubacuje otrov u dvorište je njihova komšinica, koja nikada ovoj porodici nije prijavila da ima problem vezan za njihovo držanje ljubimaca. Štaviše, kako nam je vlasnica ubijenog psa ispričala, oni su u dobrim komšijskim odnosima.

Ubijeni pas se zvao Tara. Mješanac srednjeg rasta. Dakle, slike su poredjane po redosledu događaja. U prvoj fotogaleriji se vidi kako počinilac ubacuje otrov i kako ga Tara uzima, a onda fotogalerija 2 gdje se vidi kako počinilac prolazi pored kuće, krije se iza žbuna gdje ostaje čitav minut i posmatra situaciju, i onda slike gdje se ona nakon 4 minuta vraća i gleda Taru kojoj je tu već uveliko pozlilo i trese se.

Fotogalerija broj 1:

   Fotogalerija broj 2:

Čitava situacija jasnije se vidi na snimcima sa sigurnosnih kamera. Na prvom snimku vidi se počinilac (pogledati na snimku 2:55 minut) kako prolazi pored kuće i najbližem psu, Tari, iz ruke pruža kroz ogradu otrov.

Izvor: MONDO

Na drugom snimku na 3:03 minutu vidi se kako počinilac prolazi pored ograde i ide ka žbunju. Ponovo se pojavljuje na 7:15 minutu kada hladnokrvno prolazi posmatrajući otrovanog psa koji umire u najgorim mukama.

Izvor: MONDOČinjenica da je Tari pozlilo nakon 3 minuta od kako je uzela otrov, a umirala je 17 minuta u najgorim mukama samo govori o tome koliko je otrov bio jak.

U ovom slučaju biće podnešena prijava u policiji uz sve dokaze, kao i detaljan nalaz obdukcije.

Ono što je poznato jeste da je zakonom o zaštiti dobrobiti životinja u Crnoj Gori predviđena kazna od 1.000 do 11.000 eura za onog ko ubija ili muči životinje. Krivičnim zakonom predviđena je zatvorska kazna od jedne do tri godine.

Kao društvu nakon ovog slučaja ostaje nam da se zapitamo kakvi smo to postali? Sve je više slučajeva trovanja pasa u Podgorici i drugim gradovima.Zašto su nam nečiji ljubimci krivi?

Ako nekoga ugrožava čopor pasa lutalica postoje službe kojima se to prijavljuje i niko nema pravo ni zakonsko ni moralno da "čisti" grad "na svoju ruku". Još teži slučajevi su kada neko da sebi za pravo da ubije vlasničkog psa, koji je član nečije porodice!

Sve vijesti