Osumnjičenima za šverc cigareta određen pritvor

Autor:

Četvoročlanoj grupi osumnjičenoj za šverc cigareta vrijednih 1,4 miliona eura u subotu u podgoričkom Višem sudu određen pritvor, potvrđeno je Pobjedi.

D. Š., R. B., S.V. i P. M. se sumnjiče da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo krijumčarenje.

Odluku o pritvoru donio je sudija za istrage Vladimir Novović.

Oni su uhapšeni u četvrtak veče zbog sumnje da su švercovali 65 hiljada šteka cigareta bez akciznih markica, ukupne vrijednosti oko 1,4 miliona eura.

Dan kasnije uhapšena je i četvrta osoba, čiji su inicijali P.M., a koja je osumnjičena da je dio ove kriminalne grupe. Sva četvorica su iznijela odbrane pred specijalnom tužiteljkom Stojankom Radović, ali način na koji su se branili nije dostupan javnosti jer je na predmet stavljena oznaka tajnosti.

Hapšenje Šuštera, Brajkovića i Vujačića uslijedilo je nakon što su pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja u saradnji sa barskom policijom na putu između Bara i Podgorice zaustavili kamion u kojem su pronašli švercovane cigarete. Vozilo je navodno napustilo Luku Bar sa cigaretama i krenulo prema glavnom gradu, kada ga je presrela policija.

Tagovi:
Sve vijesti