Apple: Punite telefone pogrešno, ovako bi trebalo!

Ma, šta kažete?! Nemoguće! Apple to nije rekao… Ili, jeste!?

0
A- A A+

Apple nas uvjek iznenadi - usporava iPhone za naše dobro, izbacuje 3.5 mm audio priključak, jer je hrabar, a sad nam, nakon decenije postojanja iPhone-a daje čas pravilnog punjenja telefona.

Staviti konektor na iPhone ne smije da se radi ni brzo ni nepažljivo.

Pravilan postupak je prinijeti priključak punjača telefonu. Polako i nježno konektor punjača utaći  u unutrašnjost konektora na telefonu. Pažljivo spustiti telefon priključen na punjač na bezbjedno mjesto, na kojem će se iPhone bezbrižno napuniti.

Nemojte puniti telefon ovakvim punjačima!

Brzo, nasumično “ubadanje“ iPhone-a na punjenje može da prouzrokuje oštećenje konektora, odnosno “pinova“ unutar njega i tad će se iPhone sporadično isključivati sa punjača, iako je kabl naizgled dobro pričvršćen tj. utaknut. U slučaju da se ovo i vama dešava - da vam se iPhone malo puni, malo ne - vjerovatno ste već nepažljivim rukovanjem oštetili konektore svog iPhone-a. Da biste regulisali taj problem moraćete da kupite novi telefon, jer Apple garancija ne pokriva ovaj kvar pošto je prouzrokovan nestručnom upotrebom.

Nemojte da vas nismo upozorili i ako ne vjerujete nama, pročitajte iskustvo novinara jednog od najpoznatijih IT sajtova - ZDNet - na svijetu. Tamo sve jasno piše.

I vodite računa kako punite iPhone - iPhone 6 i iPhone 6S su posebno “podložni“ ovom problemu…

Sve vijesti