Preminuo Sinan Sakić

Autor:

Poznati pjevač Sinan Sakić preminuo je danas nakon borbe sa teškom bolešću

5
A- A A+

Popularni folk pjevač Sinan Sakić je preminuo u 62. godini, prenose beogradski mediji.

Čuveni folk pjevač primljen je u bolnicu 27. aprila, a posle ispitivanja ljekari su ustanovili da mu je neophodna transplantacija jetre. Prošle godine su mu ugrađeni stentovi u žučne kanale, ali su ljekari iz Italije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, posle pregleda, ustanovili da to nije trajno riješenje i da će morati na transplantaciju jetre.

Sinan Sakić je bio pjevač narodne i folk muzike. Rođen je 13. oktobra 1956. godine u Loznici. Karijeru je započeo 1978. godine, a do 2017. objavio je 29 albuma. Iza sebe je ostavio na desetine hitova koje rado slušaju svi obožavaoci folk muzike. Živio je i radio u Beogradu.

Pjevač je 70-ih godina radio je kao konobar u jednoj kafani. Onda su mu drugovi govorili da se okrene pjevanju, što je on prvo odbio jer je smatrao da ne zna da pjeva. Kasnije je ipak poslušao njihov predlog.

Njegova prva pjesma je "Rastanak kraj reke", a onda su se nizali hitovi "Kulu gradim", "Jedna tuga za dva druga", "Miko, druže moj", "Janičar", "Reci sve želje", "Ej, od kad sam se rodio", "Reci sve želje"...

Sinan je bio član legendarne grupe "Južni vetar" koju su činili Dragana Mirković, Šemsa Suljaković, Sinan Sakić, Mile Kitić i Kemal Malovčić. Grupa se raspala 2001. godine.

Pjevač je od 1981. godine bio u braku sa suprugom Sabinom i imaju sinove Rašida, Elvisa i Alena i ćerku Đulkicu.

Tagovi:
Sve vijesti