Bokan: Budućnost će imati najjači tim ikada

Autor:

Nakon što je u medijima objavljeno da je nastup novog šampiona ABA lige u Evroligi upitan, jer dvorana "Morača" u Podgorici ne ispunjava kriterije, Dragan Bokan poručuje: "Ispunićemo sve uslove, imaćemo najjači tim u istoriji!".

Bokan: Budućnost će imati najjači tim ikada Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Košarkaški klub Budućnost zasluženo je novi šampion regionalne lige, prvi put u svojoj istoriji. Osvajanje šampionskog prstena automatski znači i plasman u Evroligu.

Međutim, prije četvrte utakmice finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde, a i posle nje, pojavile su se razne informacije o tome da Budućnost neće moći da igra Evroligu, jer dvorana "Morača" u Podgorici u kojoj je domaćin ne ispunjava uslove.

Predsjednik KK Budućnost Dragan Bokan u izjavi za Televiziju Crne Gore kategorički poručuje:

"Košarkaški klub Budućnost biće dio evropske košarkaške elite".

On je za RTCG rekao da "nema tih uslova koje Budućnost, grad i Crna Gora ne mogu da ispune" kako bi klub od iduće sezone igra u društvu evropskih velikana.

"Sve je u rukama KK Budućnost, Podgorice i Crne Gore. Prema tome, što se tiče kapaciteta 'Morače' - rješiva je stvar, što se tiče ostalih uslova - rješiva je stvar, što se tiče finansija kluba - i to je rješiva stvar, što se tiče garancija prvoklasnih banaka - i za to imamo rješenje. Siguran sam da će Podgorci biti potrebna najbolja moguća organizacija", rekao je Bokan.

Najavio je i stvaranje ekipe koja odavno nije viđena na ovom prostoru.

"Ako Budućnost želi da igra Evroligu treba da ima respektabilan tim i siguran sam da će ga imati i siguran sam da će KK Budućnost možda sledeće sezone imati najjači tim u istoriji", naglasio je Bokan, koji ne zvanično slovi i za velikog kandidata za mnovog gradonačelnika Podgorice ispred Demokratske partije socijalista (lokalni izbori su 27. maja).

Bokan je rekao i da je zakazan sastanak sa čelnicima Evrolige.

"Ne želim da otkrivam detalje razgovora sa Evroligom jer znam da će se zloupotrebljavati i želim da budem jako precizan i oprezan. Javnost će biti blagovremeno informisana. Sve ide kako treba", dodao je Bokan.

Tagovi:
Sve vijesti