Evo zašto slikarka ne može na sud u Baru!

Autor:

Slučaj slikarke i kontroverzne biznismenke Danijela Kisić Petrović, uhapšene u nedjelju nakon operativnih saznanja da navodno priprema ubistvo sugrađanina, nema sličnog u istoriji crnogorskog pravosuđa!

Evo zašto slikarka ne može na sud u Baru! Foto: MONDO/Uprava policije

Prema nezvaničnim informacijama Kisić Petrović priznala je da je oružje koje je policija pronašla u nedjelju tokom pretresa porodične kuće u Mirovici njeno!

Prilikom pretresa pronađeno je preko 2.000 komada razne pištoljske municije a iz naših izvora bliskih istrazi saznajemo da arsenal koji je pronađen u kući Kisić Petrović mogu regularno da posjeduju samo specijalne jedinice bezbjednosnih službi!

 Nakon što joj je osnovni tužilac u Baru, odredio tužilačko zadravanje do 72 sata, Kisić Petrović biće privedena sudiji za istrage, ali u Podgorici jer joj se ne može suditi ni u Baru, niti u Ulcinju!

Razlog je 40-ak sudskih predmeta u različitim fazama, uglavnom parničnih sporova koje je Kisić Petrović povela sa sudijama osnovnih sudova u Baru i Ulcinju. Sve sudije i Osnovnog suda u Baru i Osnovnog suda u Ulcinju su juče izuzete iz njenog slučaja pa će na saslušanje kod sudije za istrage ići u osnovni sud u Podgorici!
Predsednik Osnovnog suda u Baru Goran Šćepanović potvrdio je da Kisić Petrović neće suditi u ovom sudu. Za suđenje Kisić Petrović, Vrhovni sud je delegirao Osnovni sud u Podgorici.

Ova kontroverzna biznismenka slovenačkog državjanstva rodom iz Bara je javnosti poznata od ranije zbog sudskih procesa sa sugrađanima, uglavnom čiji poslovi ili posjedi se graniče sa njenim.

Pogledajte FOTOGALERIJU njene kuću na Utjehi u kojoj nije nađeno oružje:

Na teret Kisić Petrović se stavlja krivično djelo nedozvoljeno oružje i eksplozivnih materija (veće količine municije) za koje je zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

Pronađeno oružje je poslato na vještačenje.

“Pretresom porodične kuće u barskom naselju Mirovica policija je pronašla i oduzela oružje za koje građani ne mogu imati dozvolu i veću količinu municije oružja: hekler sa dva okvira punim municije, škorpion sa tri okvira puna municije, revolver pištolj nn marke sa sedam komada municije u njemu, fantomku, lisice, gasni pištolj, pribor za čišćenje oružja, tri pečata i jedan štambilj za koje se sumnja da su falsififikovani kao i preko 2.000 komada razne pištoljske municije, kazao je tužilac Osnovnog tužilaštva u Baru Radovan Đurišić.

Iz izvora bliskih policiji, saznajemo da je hapšenjem Kisić Petrović spriječena likvidacija jednog Baranina, čiji identitet za sada policija ne saopštava. 

Sumnja se da Kisić-Petrović stoji iza dva paljenja vozila u Baru kao i postavljanje eksploziva na kuću jednog Baranina.

Pogledajte kakvo je oružje nađeno u porodičnoj kući kontroverzne biznismenke i slikarke iz Bara:

Sve vijesti