Najbolji hotel u Crnoj Gori je...

Autor:

Hotel Maestral Resort & Casino iz Budve dobitnik je priznanja Wild Beauty Awards (WBA) za najbolji hotel u ovoj godini, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

0
A- A A+Na 13. dodjeli godišnjih nagrada u turizmu, koja je večeras u organizaciji NTO-a i pod pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanović, održana u hotelu Hilton, priznanje za najbolji mali hotel pripala je hotelu Majestic iz Budve, dok je za najbolju plažu odabrana Lučice u Petrovcu.Najbolji restoran u ovoj godini je podgorički Per Sempre.

Nagrada za unaprijeđenje turističke ponude u ovoj godini pripala je Turističkoj organizaciji Bar, dok je dobitnik nagrade za najbolji turistički proizvod tura „Sankama od Kolašina do Žabljaka“ kompanije Explorer iz Kolašina.

„Wild beauty award“ za TO Bar! (FOTO)Priznanja su manifestaciji Od Božića do Božića, kao i Međunarodnom festivalu klapa Perast.

„Ove godine, prvi put, NTO je dodijelila i posebno priznanje za doprinos u oblasti obrazovanja u turizmu i unaprijeđenju regionalne saradnje profesoru Slobodanu Unkoviću iz Beograda, koji je i ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija za doprinos razvoja turizma u svijetu, njegov održivi razvoj i obrazovanje kadrova u turizmu“, navodi se u saopštenju.

Dodjela prestižnog nacionalnog priznanja WBA ustanovljena je 2005. godine u pravcu podsticanja i afirmacije sektora turizma, unaprijeđenja kvaliteta, promocije i konkurencije i kreiranja i prepoznavanja turističkih vrijednosti.