Velika akcija policije, privedeno 20 lica

Autor:

Beranska i rožajska policija uz podršku Posebne jedinice, priveli su 20 osoba od kojih su oduzeli municiju, prigušivač i, kako su naveli, sredstva sa kojima se može izvršiti napad na život i tijelo.

2
A- A A+
policija Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  Iz Uprave policije su saopštili da su u nastavku preventivno – represivnih aktivnosti usmjerenih ka kriminalnim grupama i bezbjednosno – interesantnim licima, danas izvršili pretrese stanova, drugih prostorija i vozila na 16 lokacija u Rožajama i Beranama.

“Naime, policijski službenici su danas, tokom noći i u ranim jutarnjim časovima, izvršili pretrese lokacija koje koriste tzv. bezbjednosno – interesantna lica. Na 16 lokacija na području opština Berane i Rožaje, u koordiniranoj i istovremenoj akciji, pronađena su i radi provjere oduzeta tri vozila, kao i veća količina pištoljske municije, prigušivač za vatreno oružje i sredstva pogodna za vršenje napada na život i tijelo”, navodi se u saopštenju.

U policijske prostorije je do sada privedeno 20 osoba, a iz policije navode da je u toku njihova kriminalistička obrada.

“Oduzeta vozila, prigušivač, municija i ostali predmeti biće vještačeni u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla i eventualne povezanosti sa izvršenim krivičnim djelima”, navodi se u saopštenju.

Policijske aktivnosti u ovom predmetu se nastavljaju.

Iz policije su podsjetili da su prošle sedmice izveli akciju „Boka“, kada je na 21 lokaciji u Herceg Novom, Tivtu i Kotoru izvršen pretres stanova, drugih prostorija i imovine članova organizovanih kriminalnih grupa Kavač i Škaljari, kao i njima bliskih lica.

Tagovi:
Sve vijesti