Akcija Boka: Masovni pretres Škaljaraca i Kavčana!

Autor:

Blic krig policije u Boki! U pretresima na 21 lokaciji u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom oduzeti vozila, motocikli, oružje, municija, sredstva komunikacije, šifrovane poruke, novac i ugovori! Pogledajte snimak akcije!

  U akciji „Boka“ službenici policije u Kotoru, Herceg Novom i Tivtu, uz podršku pripadnika SAJ-a, Posebne jednice i kolega iz Podgorice, Nikšića i Budve, na 21 lokaciji pretreslisu stanova, drugih prostorija i imovine članova organizovih kriminalnih grupa Kavač i Škaljari, kao i njima bliskih lica.


Tom prilikom pronađeno je i oduzeto 16 vozila visoke klase marki "BMW"; "VW", "Audi", "Porsche", od kojih neka vozila posjeduju odgovarajući stepen zaštite, 3 motocikla , više od 30 mobilnih telefona i SIM kartica, od kojih i jedan dio inostranih SIM kartica. Među oduzetim telefonima su i telefoni marke "Blackberry" sa visokom nivoom kripto – zaštite, koji se koriste kao vid sigurne komunikacije, više tablet i lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka, 5 pištolja i 5 pušaka, koji će biti predmet daljih provjera i vještačenja, više od 650 komada pištoljske i puščane municije različitog kalibra, pancir i  metalni boks, optički nišan, 8 000 eura, dokumentaciju o različitim vrstama novčanih transkacija koje će biti predmet daljih provjera, dokumentaciju sa različitim vrstama šifrovanih poruka, veći broj ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i novčanim pozajmicama i veći broj vizit kartica sa kontaktima u zemljama Južne Amerike.

Akcija je izvedena na teritoriji opština Herceg Novi, Kotor i Tivat a u okviru aktivnosti koje policija preduzima u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa.

Pogledajte snimak:

Izvor: Promo/Uprava policijeU toku je postupak prikupljanja obavještenja od više lica – članova organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica, kod kojih su sprovedene radnje pretresa stanova i drugih prostorija i imovine koju koriste“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodae da će sve navedeno što je oduzeto biće predmet dalje kriminalističke obrade, analiza i vještačenja.

Slijede dalje službene mjere i radnje koje će biti preduzete u komunikaciji sa tužilaštvom“, naveli su iz UP.

Evo šta je sve zalijenjeno Škaljarcima i Kavčanima (FOTOGALERIJA):


Sve vijesti