Najslađi koncept automobila ikada! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Ova igračkica nam dolazi za dve godine. Nadamo se u ne mnogo promenjenom izdanju.

Jedan od bitnijih delova svakog velikog sajma automobila, pa i aktuelnog frankfurtskog su koncepti.

Vizije velikih automobilskih kuća u mnogome pokazaju šta ćemo, ali i kako ćemo voziti četvorotočkaše u narednim godinama. A jedna od najsimpatičnijih ideja viđenih ove godine je „Hondin“ model „urban ev“.

Ovo ćete voziti za koju godinu!

Upravo je ime jedino ne baš inventivno kod ove Hondice, ali pokazuje njenu namenu, kao i prirodu.

Već na prvi pogled jasno je da se radi o malom, gradskom automobilu. Inspiracija je pronađena međ’ prvim kockastim „sivicima“ iz sedamdesetih. A da li vas podseća i na „golf kockicu“? Ili pak na prvog „fiću“ s kojim deli i način otvaranja vrata?

Očekivano, reč je o električnom vozilu („ev“ – u imenu) sa najavljenom autonomijom od oko 300 km što nam se čini kao sasvim dovoljno za svakodnevnu gradsku vožnju.

Dizajneri Honde su se kreirajući „urbana“ igrali na najbolji mogući način, pa su između okruglih prednjih i zadnjih svetala postavili prosvetljeni logo, kao i LED ekrane, na kojima možete svetu pokazati kako se u tom trenutku osećate. Posebno ako ste recimo u nekoj gužvi. A mogli bi auto i sa vašim tvitovima da povežu.

Pogledajte i celokupnu galeriju:

Minimalistički pristup je prisutan i u enterijeru kojim dominira duuuuugački ekran postavljen maltene od vrata do vrata. „Urban EV“ ima i dodatne ekrane u vratima koji menjaju retrovizore. Kako na volanu nema ni jednog jedinog tastera, moguće je da će komunikacija sa auto biti i glasovna.

Mesta na dvema klupama, koje podsećaju na udobne dvosede, ima za četiri odrasle osobe.

Nama sada ostaje da verujemo rečima predsednika „Honde“, Takihira Hačiga, koji na premijeri ovog koncepta u Frankfurtu izjavio da „ovo nije vizija daleke budućnosti, već da serijska verzija stiže u Evropu 2019.

Gospodine Hačigo, držimo vas za reč. I nemojte mnogo da menjate dizajn, molimo vas.

Kako se vama čini ovaj koncept malog gradskog automobila?

Pogledajte i promotivni video za ovaj simpatični koncept:

Sve vijesti