Komandant SAJ-a iduće nedelje ide na robiju

Autor:

Radosav Lješković je dobio poziv za izdržavanje zatvorske kazne od pet mjeseci i 21. septembra ide u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, rekao je njegov advokat Zoran Begović.

0
A- A A+
Ilustracija Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija

  Zdravko Begović, advokat suspendovanpg komandanta Specijalne antiterorističke jedinice Radosava Lješkovića, potvrdio je da se on mora javiti na izdržavanje zatvorske kazne 21. septembra, u izjavi za "Dan".

Na pitanje da li je bilo poziva iz MUP-a da se vrati u službu, Begović je kazao da nema nikakvih smetnji da Lješkovića vrate u službu, prenosi Dan, i naveo da "lica osuđena do pet mjeseci mogu se vratiti u službu, ako ta služba pokaže intereseovanje za njegovim daljim angažmanom.

Lješković je osuđen zbog prikrivanja imena batinaša koji su razbijali demonstracije Demokratskog fronta.

Tužilaštvo je zaključilo da je Lješković sačinio zajednički izvještaj o upotrebi sredstava prinude sa još 54 pripadnika te jedinice nakon protesta Demokratskog fronta 24. oktobra 2015. godine, i time svjesno prekršio propise i od javnosti sakrio pripadnike SAJ-a koji su razbijali demonstracije, prenosi "Dan".

Njegova krivica potvrđena je i izjavom njegovog zamjenika Marka Banovića, koji je svjedočeći na sudu rekao da je navedeni sastanak organizovan pošto su saznali da su građane tukli pripadnici SAJ-a, navodi "Dan."

Sve vijesti