Spremali ubistvo, pali sa arsenalom oružja?

Autor:

Nikšićka policija uhapsila je tri lica zbog sumnje da su planirali da izvrše više krivičnih djela, a pretresom vozila pronašli su automatsko oružje marke "hekler" i "koh", i dva pištolja "glok". Pronađeno je i više komada municije.

0
A- A A+
policija, nesreća, saobraćaj, rotacija, saobraćajna policija, saobraćajac, milicija, patrola, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

  R.K. (40) iz Nikšića i N. A. (26) i D. M. (34) iz Podgorice su sinoć uhapšeni nakon što je policija kod njih pronašla hekler i pištolj, prenose "Vijesti".

Optuženi za organizovanje ubistva Nikole Bojovića, brata navodnog vođe zemunskog klana Luke Bojovića i dvojica Podgoričana uhapšeni su oko 19 časova u nikšićkom naselju Straševina. Oružje koje je zaplijenjeno poslato je na vještačenje u Forenzički centar, kako bi se utvrdilo da li je korišćeno u mafijaškim obračunima.

Pregledom automobila pronađen je hekler i pištolj "glok" za koji nijesu imali dozvolu. Policija je o pronađenom oružju obavijestila višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je naložio hapšenje.

Sama činjenica da će R.K., N.A. i D.M. biti predati višem, a ne osnovnom državnom tužiocu govori u prilog sumnji da im na teret neće biti stavljeno samo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materijala, prenosi Dan.

Policija je, kako saznaje Dan, imala operativna saznanja da trojica mladića najvjerovatnije spremaju likvidiranje pa su zbog toga praćeni nekoliko dana. U naselju Straševina ciljano su zaustavili "škodu" kojom je upravljao R.K., a u kojoj su suvozači bili N.A. i D.M., koji su bezbjednosno interesantne osobe.

R.K. je nedavno crnogorskom tužilaštvu ponudio da sporazumno prizna da je učestvovao u likvidaciji Bojovića u aprilu 2013. godine u Beogradu, prenose Vijesti. Prema do sada nepotvrđenim optužnicama, sada pokojni Slobodan Šaranović organizovao je kriminalnu grupu kako bi osvetio ubistvo svog brata Branislava. Bio je uvjeren da je direktni nalogodovac i organizator tog ubistva Luka Bojović, zbog čega je odlučio da grupa koju je organizovao ubije Bojovićevog brata Nikolu.

Za novčanu nadoknadu, prema spisima Tužilaštva, član te grupe postao je R.K., koji je organizovao prevoz ubice Saše Cvetanovića iz Crne Gore u Beograd. R.K. i Cvetanović su zatim pratili kretanje Nikole Bojovića kako bi pronašli pogodno mjesto i vrijeme za njegovu likvidaciju. On je Cvetanoviću rukom pokazao mjesto na kome je najpogodnije da čeka metu. Cvetanović je u njega rafalno ispalio 15 hitaca, prenose Vijesti.

Sve vijesti