Tomson Spirit dovodi 7,620 Britanaca u Bar! (FOTO)

U Bar će ove godine kruzerima pristići oko 10,000 stranih turista! Samo brodom „Thomson Spirit“ u grad pod Rumijom u šest zakazanih posjeta stiže 7,620 britanskih turista!

Tomson Spirit dovodi 7,620 Britanaca u Bar! (FOTO) Foto: PROMO/Allegra

Nakon premijernog uplovljavanja novog kruzera kompanije „Princess Cruises“ - „Majestic Princess“ u Boku, za turističke radnike i ljubitelje lijepih brodova na crnogorskom primorju još jedna sjajna vijest – kruzeri će,pored kotorske, i ove godine pristajati u barsku luku.

 I to intezivnije i sa atraktivinijim brodovima nego lani.

Za ovu sezonu imamo ugovoren aranžman sa brodom „Thomson Spirit“ koji će šest puta pristajati u Baru. Interesovanje za Bar je, inače, veliko i mi već imamo potvrde iz dvije kompanije o dolasku najmanje po jednog broda, što znači da je izvjesno osam pristajanja kruzera u barskoj luci. Brod „Thomson Spirit“ pristajaće u 8 sati ujutro i odlaziti u 18 sati. Tokom šest pristajanja on će u Bar dovesti ukupno 7,620 turista iz Velike Britanije“, rekao je za Mondo Aleksandar Vukić iz Alegre, vodeće agencije za krstarenja u regionu.

„Duh Tomsona“ pristajaće u Baru 7. juna, 5. jula, 2. avgusta, 30. avgusta, 27. septembra i 25. oktobra.

Bar postaje sve zanimljivija destinacija za ljubitelje krstarenja jer ima veoma zanimljiv i bogat sadržaj za jednodnevni obilazak grada, koji uključuje pored nezaobilazne posjete starom gradu i obilazak najstarije masline na svijetu i brojnih drugih znamenitosti i atrakcija“, objašnjava Vukić.

Aleksandar Vukić Foto: MONDO


Na opasku o uvriježenom mišljenju da su turisti koji kruzerima posjećuju mediteranske luke slabi potrošači, Vukić je odgovorio: „Mi imamo upravo drugačije povratne informacije, naročito od gradskih privrednika koji su iskazali veliko zadovoljstvo zbog ovog, uslovno rečeno, noviteta u Baru. Zadovoljstvo zbog uvođenja ovog grada na listu kruzing destinacija iskazali su nam i iz lokalnih suvenirnica, kafeterija,od strane taksista i vodiča... Konkretno, iz dva najluksuznija ugostiteljska objekta u Starom Baru dobili smo vrlo jasne poruke da su im dani kada u luci pristane kruzer vrlo uspješni u poslovnom smislu“.

Brod „Thomson Spirit“ plovi pod malteškom zastavom. Dugačak je 214,66 metra a širok 27,26 sa „gazom“ od 7,52 metara.

Pogledajte kako izgleda brod koji će ove sezone dovesti 7,620 britanskih turista u Bar: