Ljeto sa zvijezdama u Baru: Nina, Sergej, Halid...

Autor:

Jubilarno deseto Ljeto sa zvijezdama u Baru biće i najspektakularnije do sada – na šetalištu Kralja Nikole naredna dva mjeseca stižu Nina Bardić, Halid Bešlić, Sergej Ćetković...

Ljeto sa zvijezdama u Baru: Nina, Sergej, Halid... Foto: MONDO/Mladen Stojović

I desetu godinu zaredom Barani i njihovi gosti uživaće na jednom od najljepših jadranskih šetališta u koncertima muzičkih zvijezda regiona. Ovog ljeta, u grad pod Rumijom stižu hrvatska pop ikona Nina Badrić i najpopularnijiji folk pjevač regiona Halid Bešlić. Prvi koncertni termin rezervisan je, ipak, za domaću zvijezdu.

Kada smo prije deset godina počinjali s organizacijom ove manifestacije, razmišljali smo o tome da je većina turista u našem gradu iz Srbije, BiH i Makedonije. Zato smo procijenili da je najprikladnije da im boravak u Baru obogatimo koncertima muzičara sa ovog prostora. Prvi koncert u okvriu manifestacije, prije deset godina imao je Sergej Ćetković i željeli smo da jubilarno deseto Ljeto sa zvijezdama počne njegovim koncertom. Uspjeli smo u tome i Sergej će pjevati na šetalištu Kralja Nikole 12. jula“, prokomentarisala je na početku konferencije diektorica Turističke organizacije Bar Neda Ivanović.

 Sledeći koncert, 22. jula imaće Nina Badrić.

Prve godine ove manifestacije organizovali smo 12 koncerata. Nakon toga zaživio je bogat muzički program u brojnim hotelima i restoranima na našoj obali, pa smo smanjili broj koncerata, ali se trudili da program bude što raznovrsniji i u skladu sa željama naših gostiju“, izjavila je Ivanović.

Nakon Nine Badrić, na barskoj rivi će 29. jula biti održano veče etno grupa. Stižu sarajevska Divanhana i makedonska Monistra, posle kojih će na binu i proslavljena barska etno grupa Zora.

Nedjelju kasnije na šetalištu Kralja Nikole biće održano veče Opere i džeza, u okviru kojeg će nastupiti crnogorske operske dive Aleksandra Vovodić Jovović, Bojana Pejanović, srpski bariton Vasa Stajkić, hor Antivari, orkestar Radovana Papovića i bend Tata Mata.

Sledeći koncert u okvriu Ljeta sa zvijezdama biće upamćen po tome što će biti prvi narodnjački u ovkiru ove manifestacije. Turistička organizaija Bar potrudila se da folk prvijenac bude na nivou pa u Bar stiže najpopularniji folk pjevač regiona Halid Bešlić.

U mini anketama koje smo radili pripremajući ovu manifestaciju veliki broj upitanih je izrazio želju za nastupom folk muzičara. U skladu s tim potrudili smo se da otvorimo manifestaciju i za taj melos i pozvali regionalnu zvijezdu Halida Bešlića“, prokomentarisala je Ivanović.

Finiš Ljeta sa zvijezdama pripao je uglavnom domaćim muzičarima – 19. avgusta će u Baru nastupiti Grim i Tropiko bend a nedjelju kasnije u Virpazaru Akademija i legendarni srpski sastav O Đila.

Poslednji dani avgusta na barskoj rivijeri rezervisani su za filmski program. U suorganizaciji sa podgoričkim Link creative studijom TOB je za 30. avgust pripremila ulični filmski festival u Sutomoru pod nazivom Sun Cinema Fest. Dan kasnije ulični filmski festival biće upriličen i u Baru.

Dužina trajanja ove manifestacije potvrdila je njenu opravdanost. Bar iz godine u godinu bilježi sveveći broj turista i tokom sezone i van sezone. U taj trend uklapa se i podatak da turisti sve duže borave u Baru što znači da im se nudi sve raznovrsniji program. Ljeto sa zvijedama i prateći programi su svakako zaslužni za to, a podaci o posjeti turista ove godine u ovom gradu i opštini ukazuju da da bi ova sezona mogla biti bolja od prethodne, koja je bila najbolja do sada“, izjavila je dirketorica NTO Željka Radak – Kukavičić.


Sve vijesti