Vujović opisao detalje monstruoznog ubistva

Autor:

Rufin Vujović, u policiji i pred Tužilaštvom opisao je morbidne scene unapred planiranog ubistva carinika u penziji Želimira Bokana, tvrdeći da se ne kaje, pišu Vikend novine.

1
A- A A+

"Nije mi žao što sam ubio majku. A što se ovoga (Bokana) tiče, desilo se", kazao je Vujović, nazvavši žrtvu pogrdnim imenom, prenio je podgorički dnevnik.

On je saopštio da je Bokana poznavao godinu dana, teda gaje povremeno, sa djevojkama koje mu je odvodio, posjećivao. Nekada bi, ispričao je Vujović, Bokan dolazio u Podgoricu. Rekao je da njihovi kontakti nisu bili česti, ali je to bilo dovoljno da pomisli da carinik u penziji ima dosta novca i da je dobar plijen za smrtonosnu pljačku.

Vujović je ispričao istražiteljima da je pozvao osumnjičene saučesnike Renata Berišića (24) i Anelu Koljenović (20), koja se za njegov račun navodno bavila prostitucijom, i predočio im surovi plan, navode Vikend novine.

 U vrijeme zločinačkog čina, po Vujovićevom priznanju, sva tri aktera su bila pod dejstvom narkotika. On je, sudeći po njegovom iskazu, prvi ustao i izvadio nož, koji je donio od kuće, a onda ga zario u stomak žrtvi, zadavši mu potom još nekoliko uboda.

Kada je izdahnuo, Berišić i Koljenović su mu nanijeli brojne posjekotine djelovima slomljene staklene flaše. "Prerezali su mu vene, a tijelo su namjestili u ležeći položaj, pokušavajući da fingiraju samoubistvo”, ispričao je neimenovani sagovornik Vikend novina i objasnio da je takva improvizacija već u prvim momentima pronalaska beživotnog tijela "pala u vodu”.

Kada su pokupili i spakovali svoje tragove krvavi nož, čaše iz kojih su pili i druge stvari, sprali su krv sa ruku, a onda prionuli na potragu za novcem i drugim vrijednim stvarima. U novčaniku žrtve pronašli su samo 10 eura. Iako su prevrnuli cijelu kuću, novca više nije bilo ili ga nisu mogli pronaći. Uzeli su puške, zlato i još neke predmete. Razočaran nađenim plijenom, ovaj trojac se onda nameračio na frižider ubijenog Bokana, iz kojeg su uzeli svu hranu koju su našli.

Prema nezvaničnim informacijama, nakon što su pokušali sa prekriju tragove premetačine, ukradene stvari su strpali na zadnje sjedište auta, a onda se preko Petrovačke gore zaputili u Podgoricu. Kako više nije bilo mjesta na zadnjem sjedištu, Koljenović su zatvorili u gepeku i tako je cijelim putem vozili do kuće.

Renato Berišić se pred inspektorima i tužiocem Željkom Tomkovićem brzo pokajao, navode Vikend novine. Navodno, zbog lošeg osjećaja podijelio je svoje iskustvo sa majkom u porodičnoj kući u Koniku.

Troje osumnjičenih za ubistvo Bokana saslušano je u petak veče kod sudije za istrage u podgoričkom Višem sudu, koji im je odredio pritvor i uputio ih u spuški Istražni zatvor.

Rufin Vujović bio je u Višem sudu u Podgorici na 20 godina zatvora zbog svirepog ubistva majke.

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je, međutim, ovu presudu ocenjujući da to nije svirepo ubistvo kako se navodilo u prvostepenoj presudi, u februaru 2004. godine.

"Rufin Vujović je majku ubio 24. marta 2002. godine, oko 18 časova. Nakon svađe, on je iz garaže uzeo sjekiru i majku udario u glavu. Ona je pala na pod, nakon čega je udavio kanapom. Potom je žrtvi vezao noge i ruke, glavu omotao krpom i selotejp trakom, odvukao je do zamrzivača i ubacio je unutra. Zatim je očistio tragove krvi, a tepih i ostale stvari sa tragovima krvi zapalio”.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da u slučaju svirepog ubistva žrtvi prethodno nanose fizičke ili psihičke patnje, odsijecaju mu se pojedini djelovi tela, predočava da će biti ubijena.

Tokom izdržavanja kazne zatvora u Spužu, oženio se Danijelom Stijepović iz Čačka, koja je takođe u tom zatvoru izdržavala kaznu zbog optužbe za ubistvo.

Amnestiran je 2008. godine donošenjem novog zakona o amnestiji

Tagovi:
Sve vijesti