Bokan izboden 40 puta, policija čeka DNK ubice

Autor:

Ubistvo penzionisanog carinika Željka Bokana koje je šokiralo Barane u ponedjeljak, ispostavilo se, zločin je monstruozniji nego što je iko mogao da pretpostavi.

Obdukcija je pokazala da na tijelu 65-godišnjeg Baranina bilo preko 40 ubodnih rana hladnim oružjem! Zamjenik višeg tužioca okvalifikao je krivičnodjelo kao teško ubistvo, piše Dan. Prema saznanjima podgoričkog dnevnika tragovi ukazuju da je ubica ili više njih, koristio i razbijenu flašu za nanošenje smrtonosnih povreda Bokanu.

 Prema jednoj od verzija, Bokan je ubicu zatekao u svojoj kući kada se vratio iz grada. Tome u prilog govori I činjenica da je pronađen mrtav u kožnoj jakni.

Prema nezvaničnim podacima, na stolu su zatečenei dvije case iz kojih je neko pio viski, apronađena je i flaša koju je koristio napadač.

Dan piše da je Bokan bio aktivan sakupljač antikviteta i da je radio sa ljudima van Crne Gore. Iz Bokanove kuće su iznijete i dvije lovačke puške.

Barska policija je tokom noći u utorak privela više lica na informativni razgovor, ali niko od njih nije I zadržan.Iz policije je saopšteno Danu da će slučaj biti jasniji kada budu gotovi nalazi DNK-akoji je pronađen na licu mjesta.

Tagovi:
Sve vijesti