Ćetković: Tivat zaslužuje ozbiljno pozorište

Autor:

Vojin Ćetković, jedan od najboljih srpskih glumaca, poručio je da Tivat mora da ima ozbiljno pozorište.

0
A- A A+

Prema ocjeni stručnog žirija, Vojin Ćetković proglažen je za najboljeg glumca devetog Festivala mediteranskog teatra „Purgatorije", koji je održan na sceni atrijuma ljetnjikovca Buća u Tivtu.

Zahvaljujući se na nagradi, Ćetković je održao dirljiv govor.

"Kada sam prvi put ugledao tivatsku Ljetnju scenu, pomislio sam, kao vjerovanto i svaki glumac koji se našao na njoj, da je to najhladnije mjesto na kugli zemaljskoj. Da je neman razjapljenih čeljusti koja guta sirote umjetnike. U takvom tmurnom raspoloženju sam izašao na scenu. A, onda se dogodilo nešto zbog čega mi gubimo glavu, nešto zbog čega se vrijedi baviti glumom. A to je susret glumca i publike. Dva jedina preduslova za postojanje pozorišta. I to publike od hiljadu duša. Hiljadu grejnih tijela koja tope hladne kamene zidove i metale stolice, i onu ogromnu prazninu čak do balkona", rekao je Ćetković, a prenio Radio Tivat.

Ćetković se zahvalio publici koja, kako je istakao, brojnošću daje život Festivalu.

"Hvala vam što svojom brojnošću i odanosti pozorištu dajete život ovom Festivalu. Hvala Centru za kulturu Tivat, što nam je omogućio da vam se odužimo kvaltetnim predstavama. Jer, ovako ozbiljan grad zaslužuje ozbiljno pozorište", kazao je Ćetković.

"A sada, posebno hvala stručnom žiriju na ovoj divnoj nagradi, rediteljima Loliću i Savinu, mojim kolegama iz Otela i Providence. I još jednom: hvala vam za krov, za hljeb, za so, za ljubav. Za sve", zaključio je Ćetković, a prenio Radio Tivat.

Sve vijesti