Kao nekad u Titogradu: Pronesena Štafeta mladosti

Autor:

Nekadašnjim Titogradom su, dva dana uoči “najvećeg praznika jugoslovneske omladine” prokrstarile dvije štafete mladosti, “savezna” i ona Generalnog konzulata SFRJ čiji je centar u Tivtu.

Kao nekada kada je bio jedini grad bivše SFRJ koji je nosio ime po Vrhovnom komandantu i doživotnom predsjedniku SFR Jugoslavije Josipu Brozu Titu, glavnom podgoričkom ulicom pronesena je na putu ka Beogradu “štafeta mladosti”. Istina, uz mnogo manje ljudi koji su joj aplaudirali, ali ne i manje euforije kod onih koju su došli da je pozdrave.

Da slavljenička atmosfera bude veća, Ulicom Slobode pronešena je i još jedna Štafeta mladosti čija odrednica, međutim, nije Beograd, već Tivat gdje se danas nalazi jedini Generalni konzulat bivše SFRJ."Sastajalište" štafeta bilo je u Golubovcima, kraj vojnog aerodroma, odakle se ponosnim trkom krenulo ka Glavnom gradu Crne Gore, nekadašnjem Titogradu.

Savezna štafeta otputovala je iz Titograda ka Nikšiću, i u subotu će za nekadašnju prestonicu svih Jugoslovena gdje će 25.maja biti predata Muzeju “25.maj“.Štafeta mladosti Generalnog konzulata SFRJ, 25.maja stiže u Tivat gdje će biti dočekana na centralnom gradskom Trgu magnolija. Svečani doček počinje po zatvarnju biračkih mjesta, u 20:15.

Sve vijesti