• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je hit destinacija za 2018.

Izvor mondo.rs

Vreme je da se prave planovi za putovanja za sledeću godinu, a Lonely Planet kaže da ovaj grad mora da se nađe na vašoj listi! Na svu sreću - u Evropi je.

Sevilja, prestonica Andaluzije je esencija Španije kakvom je zamišljano - slatko vino, mavarski stil i flamenko. Ove godine Sevilja se našla u vrhu liste destinacija koje Lonely Planet preporučuje za godinu koja dolazi.

Prvo mesto u kategoriji gradova doneli su joj relativno nova mreža biciklističkih staza i planirani niz aktivnosti kojima će biti obeležena godišnjica rođenja čuvenog baroknog slikara Bartolomea Estebana Murilja (1. januar 1618 - 3. april 1682), prvog španskog slikara koji je postao poznat širom Evrope:

Muriljo
Izvor: YouTube

Ovaj grad privlači i fanove "Igre prestola", pošto su neke scene snimane u Sevilji, a za ljubitelje sedme umetnosti razlog više za posetu prestonici Andaluzije je i to što će se ove godine upravo tu održati dodela Evropskih filmskih nagrada.

Sevilja
Izvor: YouTube

Čak i ako vas put ne nanese u Sevilju tokom 2018, ovaj grad svakako bi trebalo da se nađe na "široj" listi destinacija koje planirate da posetite. Bogata istorija, zapanjujuća arhitektura i autentična kultura čekaju da ih istražite...

Sevilja
Izvor: YouTube

P.S. Najbolje doba godine za uživanje u čarima Sevilje je u proleće, recimo - u aprilu, kada se tokom Vaskršnje nedelje organizuju brojne manifestacije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE