• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YUVAL AMIHAI ENSEMBLE

Utorak 28. septembar - Velika sala KIC "Budo Tomović", 20:00 časova

 YUVAL AMIHAI ENSEMBLE Izvor: MONDO

Mladi francuski džez sastav Yuval Amihai Ensemble predstaviće se crnogorskoj publici na turneji od 27. do 30. septembra 2010, koju koordinira udruženje Jazz Art.

Pored koncerta u KIC-u, koji je planiran za 28. septembar, ansambl će istog dana prirediti workshop u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” u Podgorici za učenike, studente, nastavnike i muzičare svih profila, u 13 sati.

Vođa ansambla je mladi izraelski gitarista i kompozitor Yuval Amihai nastanjen u Parizu od 2005. godine, gdje je završio studije i osnovao ansambl sa kojim izvodi svoju muziku. Njegov muzički univerzum inspirisan je izraelskom narodnom muzikom, koju upotrebljava kao bazu za svoje melodične aranžmane i kompozicije u kombinaciji sa idiomima savremenog džeza. Kulturna različitost četiri francuska muzičara koji ga prate, obogaćuje zvuk kvinteta, u sastavu dva saksofona, gitara, kontrabas i bubnjevi.

Muzika Yuvala Amihaia ostala je zapažena na nekoliko značajnih takmičenja u Francuskoj: osvojio je nagradu “Tremplin Jeunes Talents” Festivala “Jazz a Saint-Germain-des-Pres” 2008. godine, koja mu je omogućila brojne koncerte u pariškim džez klubovima i festivalima (Sunset, Jazz’n’ Klezmer, Jazz a Saint Germain des Pres 2009.); na 32. Nacionalnom takmičenju Jazz de la Defense u Parizu 2009. godine, osvojio je Prvu nagaradu za kompoziciju, za ansambl i Treću nagradu za instrumentalistu (Damien Fleau, saksofon).

Grupu čine: Yuval Amihai, gitara, autor muzike, Etienne Bouyer, saksofon, Gauthier Garrigue, bubnjevi, Oliver Degabriele, kontrabas i Damien Fleau, saksofon.

Crnogorsku turneju Yuval Amihai Ensemble podržala je francuska agencija za internacionalnu saradnju Culture France i Francuski kulturni centar.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA