• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncert Merime Njegomir i Narodnog orkestra RTS-a

Autor mondo.me

Istaknuta vokalna umjetnica Merima Njegomir prirediće koncert u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2016”, u nedjelju, 18.decembra, u Crnogorskom narodnom pozorištu, sa početkom u 20 sati.

 Koncert Merime Njegomir i Narodnog orkestra RTS-a Izvor: Promo/DEUS
Izvor: Promo/DEUS

  Interpretatorka izvorne narodne muzike Merima Njegomir nastupiće uz pratnju Narodnog orkestra Radio televizije Srbije, a podgoričkoj publici predstaviće se pjesmama koje su obilježile decenije njene karijere.

Merima Njegomir, interpretatorka narodnih, gradskih pjesama, romansi kao i komponovanih pjesama, odabranih sa mjerom i ukusom i baziranim na korijenima muzičkog-folklornog blaga, već godinama je prisutna na muzičkoj sceni. Sa podjednakim uspjehom i profesionalnošću izvodi različite muzičke žanrove. Njen neosporno snažan talenat, prožet velikom ljubavlju prema narodnoj pjesmi, rezultirao je izuzetnim interpretacijama kako studijskim tako i koncertnim. Tokom svoje bogate pjevačke karijere osvojila je brojne značajne nagrade. Za umjetnicu godine izabrana je 1993. i 1996. godine, a dobitnica je i estradne nagrade Srbije čime je stekla status estradnog umjetnika. Njeni solistički koncerti, a bilo ih je dosta, postajali su događaji o kojima se dugo pričalo. Na podijumima najprestižnijih koncertnih dvorana uz nju su muzicirali i pjevali veliki i renomirani orkestri i horovi.Urednica je narodne redakcije muzičke produkcije RTS-a.

Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 5 eura

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA