• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncert grupe "Melodrom" u KIC-u

Slovenačka grupa će održati koncert 22.09.2009 godine sa početkom u 21 čas

 Koncert grupe "Melodrom" u KIC-u Izvor: MONDO

Melodrom je grupa nastala novembra 1999. u svrhu kreacije muzike za film koji nikada nije snimljen. Cilj benda je najprije bio da kreira muziku za pozorišne predstave. Oni su snimili muziku za pozorišnu predstavu Zvitorepka, koji je režiraio Aleš Korpič, i različite plesačke predstave Bara Kolenca, uključujući predstave Razobraz (2001). Čečečečebula (2002), Brezdno (2004), Memoari (2006); radili su i za predstave Boruta Bučinela, kao što je Zimska pravljica (2004).

U jesen 2002. bend je sarađivao sa Urošem Belantićem dizajnerom Oktober fashion house na kreaciji muzike za njihov proljeće/ljeto 2003. modnu reviju. Katalog kolekcije je bio praćen prvim promotivnim singlom grupe Melodrom. Čista I nezavisna karijera ovog benda počinje 2001. sa koncertom u klubu Gromka u Metelkova mesto. Počeli su da pripremaju material i snimaju svoje prve demo snimke. Neki od njih su našli svoje jesto na studentskom radiju gdje su slušani sa uspjehom. Pjesma Extemporary Ending (nazvana Pet petnajst u slovenačkoj verziji) osvojila je četvrto mjesto na internacionalnoj listi Crossradio 2001. Osvojili su takođe sedmo mjesto sa pjesmom Duet 2004.

Nakon prvih snimaka i početnog uspjeha na radiju porastao je broj koncertnih angažmana ove grupe. U Sloveniji i Hrvatskoj ubrzo postaje bend koji obećava. Radio student ih je promovisao koncertnim turnejama širom Slovenije. Svirali su takođe u Austriji i Njemačkoj.

Godine 2001 snimili su prvi demo snimak i kompoziciju Extemporary Ending koja je bila uvrštena na četvrto mjesto međunarodne liste Crossradia kao najbolji singl 2001. godine. Nakon koncerata na maratonu Radija Student, izdali su prvi promotivni singl, a ubrzo zatim i prvi prvijenac CD Melordom-Melodrom koji je izašao 2004. (Nika Records) i video spotovi u vlastitoj režiji. Melodrom je koncertirao širom Slovenije i u Srbiji na EXIT festivalu i festivalu Meet me v Divači. Melodrom često sarađuje i sa drugim grupama kao što su Laibach, Rotor, DJ Umek.
Drugi CD pod nayivom The Guide objavljen je 2006. godine.
Melodrom – Debitantski album

U julu 2003 Melodrom je kompletirao svoj prvi album koji je producirao Jaka Jarc, album je snimljen u studiju “Hymnos”. Planirali su da izdaju album samostalno u oktobru 2003. Snimili su prvi video “Prenzlauer Allee” koji je bio pušran sa uspjehom na nacionalnoj i komercijalnim tv stanicama. Tako su dobijali pozitivne kritike u revijama i interesovanja producenata i diskografskih kuća da ponovo objave album. Potpisali su ugovor sa Nika Records Ltd. in February 2004. Poslije osnovnog snimanja i prevoda nekih tekstova, originalno pisanih na engleskom jeziku, na slovenački, album je ponovo ušao u produkciju pod budnim okom Iztoka Turka (Videosex, Laibach). Album je najzad izdat u septembru 2004. pod nazivom Melodrom. To je album koji je izdabran za album godine (2004) od srane magazine Polet i Vikend te Videospotnice TV music show. Bend je takođe dobio nagradu Zlata ptica award 2006, od Liberalne akademija.

Novi album – The Guide

Nedavno je izašao drugi album grupe Melodrom pod nazivom “The Guide” , sastoji se od dvanaest pjesama, svaka je vizuelno obrađena sa izdvojenim grafičkim kolažima; sve zajedno ukazuje na kompeltan originalni rad članova benda. Album je premijerno predstavljen na specijalnoj izložbi "Melodrom soundboxes" - 12 multimedia osnovnih kolaža, svi postavljeni sa MP3 player, prikazujući pjesme sa novog albuma.
Saradnja
Melodrom je sarađivao sa DJ Umek (na njegovom novom albumu) te sa sastavom Rotor (Phonophobia, 2006); Mina Špiler sarađuje sa kultnom grupom Laibach, njen glas prati remiks pjesme “Ohne dich” na njihovom novom albumu “Volk” (2006) – ona se grupi Lajbach pridružuje na njihovoj “Volk”evropskoj turneji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA