• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KIC Budo Tomović: Koncert duo BEGIĆ – MARTINOVIĆ

Utorak 9. septembar, 21:00 časova. Koncert ( Velika sala )

 KIC Budo Tomović: Koncert duo BEGIĆ – MARTINOVIĆ Izvor: MONDO

Mladi umjetnici Miran Begić (violina) i Bojan Martinović (klavir) docenti na Muzičkoj akademiji na Cetinju bilježe dugogodišnju saradnju. Na programu koncerta u KIC-u su djela Mocarta, Dvoržaka i Griga.

Miran Begić (1975) rođen je u Podgorici gdje je završio nižu i srednju muzičku školu u klasi profesora Vilija Ferdinandija. Muzičku Akademiju je upisao u Podgorici u klasi profesora Miroslava Rusina a diplomirao na Cetinju u klasi profesora Uroša Pešića.

Magistarske studije iz violine kao i specijalizaciju iz kamerne muzike je završio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu.

Usavršavao se takođe na majstorskim kursevima kod profesora Pavela Vernjikova i Erika Grinberga. Njegova izvodjačka aktivnost je vezana za koncertne podijume Crne Gore i Srbije, kao i za inostanstvo (Italija, Grčka, Austrija, Francuska).

Više puta je nastupao kao solista sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom i međunarodnim studentskim orkestrom. Snimao je za RTCG, RTS i RT Grčke. Na republičkim i saveznim takmičenjima mladih muzičara osvajao je prve nagrade; dobotinik je međunarodne prve nagrade na VI Međunarodnom takmičenju "Petar Konjović” u Beogradu. Trenutno je angažovan kao docent na predmetu violina i kamerna muzika na Muzičkoj Akademiji na Cetinju.

Bojan Martinović (1981) rođen je na Cetinju. Nižu i srednju školu je završio u Kotoru u klasi prof. Ilije Miloševića. Kao izrazito darovit mladi pijanista, primljen je na studije na Muzickoj Akademiji na Cetinju u klasi prof. Vladimira Bockarjova, u čijoj klasi je diplomirao a potom i magistrirao.

Angažovan je kao asistent na predmetu klavir u klasi prof. Svetlane Bogino. Nastupao je sa uspjehom u zemlji i inostranstvu, na brojnim festivalima (Italija, Francuska, Njemacka, Austrija) i redovno osvajao visoka priznanja među kojima su: Specijalna nagrada na saveznom takmičenju mladih pijanista, prve nagrade na republičkim i saveznim takmičenjima mladih muzičara, na takmičenju “Maslina” u Baru, prva nagrada na međunarodnom konkursu u Pinerolu (Italija).

Bio je zapažen polaznik “Ljetnje akademije Prag-Budimpesta-Beč” (2002 i 2003.), gdje se usavršavao u klasi prof. Kristofa Bernera i prof. Noela Floresa iz Beča. Imao je zapažene nastupe na radiju i televiziji, kao i niz solističkih koncerata kod nas i u inostranstvu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA