• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet godina vidljivosti LGBT aktivizma

Izvor MINA

Izložba pod nazivom “Tu smo – Pet godina vidljivosti LGBT aktivizma u Crnoj Gori” biće otvorena sjutra u Perjaničkom domu u Podgorici, saopšteno je iz nevladine organizacije Kvir Montenegro.

Izložbu realizuju Ministarstvo kulture i Centar savremene umjentosti, u partnerstvu sa Kvir Montenegro i NVO Juventas.

„Izložba ’Tu smo’, koja se organizuje povodom pet godina unaprjeđenja vidljivosti i zaštite prava LGBT osoba u crnogorskom društvu, predstavlja neformalnu postavku foto i video sadržaja, kako dokumentarističkog tako i autorskog pristupa“, naveli su iz Kvir Montenegro.

Prema njihovim riječima, izložba je osmišljena kao presjek nekih od najznačajnijih događanja i aktivnosti koje su tokom prethodnih godina organizovali aktivisti i organizacije civilnog sektora kako bi unaprijedile vidljivost LGBT osoba i zajednice u Crnoj Gori.

„Ovo je jedan od inicijalnih projekata saradnje između Ministarstva kulture i organizacija civilnog sektora koje djeluju u oblasti prava LGBT osoba, a koji proizilazi iz Vladine Strategije unaprjeđenja kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori do 2018. i Akcionog plana za ovu godinu“, kaže se u saopštenju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA