• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncert Žan-Mišela Varaša u KIC-u

Autor mondo.me

Koncertom renomiranog francuskog flautiste Žan-Mišela Varaša 6.oktobra, započeće koncertna sezona u Kulturno-informativnom centru KIC „Budo Tomović“.

 Koncert Žan-Mišela Varaša u KIC-u Izvor: PROMO

Izvor: PROMO

Koncert ovog istaknutog umjetnika biće održan u velikoj sali KIC-a, sa početkom u 20 sati, a ulaz je besplatan. 

Ovaj koncert se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom, Societe Generale Montenegro i Umjetničkom školom za muziku i balet “Vasa Pavić” u kojoj će umjetnik održati seminar dan ranije, tačnije 5.oktobra.

Francuski flautista nastupiće sa poznatim pijanistom Aleksejem Molčanovim. Na programu su djela francuskih kompozitora Filipa Gobera (Nokturno i Alegro), Melani Bonis (Sonata), Fransisa Pulanka (Sonata), kao i Sonata Karla Reinkea, te komadi Frederika Kuloa, Etora Pociolija i Feliksa Mendelsona. 

Slavni francuski flautista Žan-Mišel Varaš (Jean-Michel Varache) je muzičar čija impresivna karijera dolikuje poznatoj francuskoj školi flaute koja se smatra vodećom u Evropi. Studije započinje kod eminentnog flautiste Gastona Krunela (Gaston Crunelle) i završava u klasi Rožera Burdana (Roger Bourdin), tada jedinog konkurenta slavnog Žan-Pol Rampala.

Žan-Mišel Varaš je osvojio prestižne međunarodne nagrade među kojima izdavajamo: Treća nagrada na Međunarodnom takmičenju u Montreju, Švajcarska; Druga nagrada na Međunarodnom takmičenju u Ženevi i Prvi “Grand Prix” na Međunarodnom muzičkom takmičenju u Parizu “Cambre”. Iste godine, imenovan je za solo flautu “Association des concerts Lamoureux”. Nakon toga angažovan je kao solista Francuskog radija (Radio France) i često svira kao gost na raznim popularnim TV i radio emisijama kao što su “Le grand echequier”, “Free range recital” i drugi.

Nastupao je kao solista sa švajcarskim orkestrom “Orchestre de la Suisse Romande”, Nacionalnim kineskim orkestrom i sa orkestrom nacionalnog okruga Francuske, u svojstvu prve flaute u orkestru. Svoj pedagoški rad je obavljao u okviru Muzičkog konzervatorijuma u Versaju. Bio je član žirija na raznim međunarodnim takmičenjima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE