• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Refresh festival u Kotoru ( 9. - 12. avgust)

 Refresh festival u Kotoru ( 9. - 12. avgust) Izvor: MONDO

 Svjetski poznati DJ-evi Umek, Lottie, Ian Pooley i Robert Owens najveće su zvijezde "Refresh" festivala, koji će biti održan od 9. do 12. avgusta u kotorskoj diskoteci "Maximus".
Umek, najpoznatiji slovenački DJ i poducent, osnivač etiketa "Recycled Loops", "Consumer Recreation" i zvijezda izdavača kao što su "Intec", "Tortured", "Electrix", "Planet Rhythm", "Audio" i brojnih drugih, koji uživa poštovanje kolega Carla Coxa, Marca Carolle, DJ Rusha, Christiana Varelle... nastupiće na otvaranju festivala, u četvrtak 9. avgusta. Dan kasnije kao headliner nastupa britanska senzacija Lottie, koja je London, a zatim i cio svijet osvojila sredinom devedesetih. Ljepotu i gracioznost pokazala je za miks pultom na svim najvećim festivalima, izgradila je sebi prvo mjesto među damama u svijetu house muzike i nastupala u svakom dijelu svijeta. Pored tribal izdanja za američke progressive house etikete, poznata je i po remiksima. Lista njenih obožavalaca među kolegama uključuje Ericka Morilla, "Deep Dish", DJ Sneaka, Robbie Riveru, Todda Terrya i Darrena Emersona.
 Treće noći gostuje čikaški veteran Robert Owens, koji se potvrdio kao jedan od najblistavijih vokala, ali i kao autor koji sa svojim autentičnim izrazom traje skoro tri decenije. Prošle godine je sa britanskim duom ŃColdcut" otpjevao numeru ŃWalk a Mile In My Shoes", a ove godine sa dva solo singla i nekoliko remiks izdanja, Owens ponosno najavljuje svoj novi, dugo očekivani album. Organizatori navode da će njegov iskren DJ nastup i jedinstveno pjevanje publici "Refresh" festivala dugo ostati u pamćenju. "Živite, budite srećni i dođite da me čujete 11. avgusta!", poručuje poznati DJ.
Ian Pooley, njemački producent i DJ čiji kvalitet najbolje potvrđuju tiraži albuma ŃMeridian", ŃSince Then" i ŃSouvenirs", zatvoriće prvo izdanje "Refresha". Još od 1993. godine Pooley konstantno pomjera granice u umjetničkom pristupu house zvuku kombinujući alternativnu stranu elektronske muzike sa nesvakidašnjim tonovima žanrova kao što su jazz, blues, bossa nova, samba, indie, downbeat, world music. Njegovi singlovi ŃWhat "s Your Number", Ń900 Deegres" ili ŃBalmes (A Better Life)" imali su višemilionsku publiku putem nebrojenih radio stanica. Za njegove nastupe karakteristična je žanrovska širina u kojoj se miješaju breakbeat, house, progressive i detroit techno.
- U samom srcu jednog od najljepših primorskih gradova u Evropi, u zidinama Starog grada, nalazi se biser među noćnim klubovima - Maximus. Opremljen vrhunskim ozvučenjem, svjetlosnim efektima i kolor laserima posljednje generacije, u potpunosti klimatizovan sa kompjuterskom kontrolom, može se mjeriti sa najprestižnijim evropskim klubovima. Prima preko 4.000 ljudi, koji se tu, potpuno izolovani od spoljašnjeg svijeta, mogu zabavljati do ranih jutarnjih časova - navode organizatori. Tokom četiri dana festivala, na dvije bine ŃMain Room" i ŃHip Hop Room" takođe nastupaju Britanac Jonty Skruff i Amerikanac Ryan Shaw, te još 14 regionalnih DJ ambasadora dobrog ritma.
- Interesovanje koje vlada za ovogodišnji, prvi "Refresh" festival, može da naznači da će on postati tradicionalni talas nove energije koji će zapljuskivati obale Crne Gore svakog ljeta - zaključuju organizatori.
Podatak da iza ovog događaja stoji Udruženje Exit, još jedna je preporuka za predstojeći "Refresh".



PROGRAM FESTIVALA

MAIN ROOM
Četvrtak, 9. avgust: Umek, Vladimir Aćić, Dee Facee, Cule
Petak, 10. avgust: Lottie, Ryan Shaw, Flo, Sagor Mash
Subota, 11. avgust: Robert Owens, Big R, Alen Bajd, N.M.E
Nedjelja, 12. avgust: Ian Pooley, Jonty Skruff, Iva, A.P.

HIP HOP ROOM
Četvrtak, 9. avgust: Playa, Dejan Matić
Petak, 10. avgust: Munja, Dejan Matić
Subota, 11. avgust: Prema, Dejan Matić
Nedjelja, 12. avgust: Ike, Dejan Matić


KOMPLET ULAZNICA ZA DVADESET EURA

Cijena kompleta karata za sve četiri noći festivala je 20 eura, a mogu se kupiti u diskoteci "Maximus", CD šopovima Mocart (Podgorica, Budva i Herceg Novi), turističkoj ageniciji ŃLabosta" (Herceg Novi)i u kafe baru ŃVaradero" (Bar)
Jednodnevne ulaznice koštaju sedam eura i mogu se kupiti na festivalu.

(Izvor - "Vijesti)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA