• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Letu Štuke u KIC-u

Letu Štuke kao jedan od najboljih bendova alternativnog zvuka gostovaće 18.juna u KIC-u

 Letu Štuke u KIC-u  Izvor: MONDO

Koncerti

Grupa Letu Štuke nastala je 1986. godine, pod uticajem panka i novog talasa, kao suprotnost tada čuvenoj sarajevskoj pop školi. Krajem 80-tih grupa je predstavljala novu sarajevsku koncertnu atrakciju. Naziv Letu Štuke je replika iz filma “Sutjeska” Veljka Bulajića, i parafraza na ime grupe U2 (što je takođe ime borbenog aviona). Zbog raznih previranja, odlaska u vojsku, te početka ratnih zbivanja, članovi grupe prekinuli su sa radom. Nakon toga raselili su se na različite strane svijeta; frontmen grupe Dino Šaran (autor tekstova, gitara i vokal) poslije boravka u Zagrebu, vraća se u Sarajevo i ponovo pokreće bend uz podršku aranžera, producenta i perkusionise Đanija Pervana, koji se u međuvremenu odselio u Pariz, gdje je nezamjenljivi član orkestra Cargo Darka Rundeka. Uz Dina Šarana i Đanija Pervana na prvom albumu rade Samir Ceremida (bas), Dejan Pejaković (gitara) i Duco Vranić (klavijature, član Cargo orkestra). Uz Đanijevu produkciju, koja se mnogo više temelji na njegovom pariškom bekgraundu nego na tradiciji sarajevske pop škole, Dino je dobio napokon priliku da pokaže sve što može. Prvi album donosi 14 pjesama različitih muzičkih ugođaja, medu kojima u prvi plan dolaze „Minimalizam“, „Sunce“, “Ulice“, „Tuga“, i odmah osvaja ex-yu prostor, sa nedjeljivom ocjenom kritike da se radi o najoriginalnijem alternativnom rok bendu u regionu. Drugi CD pod nazivom “Proteini i ugljeni hidrati” objavljen je u aprilu 2008. godine, pod etiketom diskografske kuće Menart.
U muzici ove grupe ima uticaja novog talasa, elemenata sevdaha, hip hopa, elektornske muzike i drugih pravaca koji je čine savremenom i komunikativnom. Otuda i popularnost koju je stekla odmah nakon izlaska prvog albuma.
Članovi benda Letu Štuke: Dino Šaran, vokal, Dejan Ostojić, bas gitara, Đani Pervan, bubnjevi, udaraljke, Dino Vatrenjak, gitara i Slobodan Ćosić, klavijature.

Novi spot za pjesmu Psycho uradio je Zoran Marković Zonjo.






(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE