• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Transformersi čuvaju Podgoricu"

Autor mondo.me

U okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto biće postavljena izložba skulpura Danila Baletića pod nazivom „Transformersi čuvaju Podgoricu”.

Osnovni koncept ovo izložbe je oživljavanje i transformacija otpada kroz kreativni pristup i rad, do  stvaranja predmeta koji imaju  upotrebnu vrijednost.

Danilo Baletić je koristeći metalni otpad izradio sedam skulptura Transformersa po uzoru na strip junake koje je nacrtao Takara Tomi 1984. godine, a koji su svoje mjesto u pop kulturi utvrdili franšizom holivudskih filmova u posljednjih nekoliko godina.

Prva skulptura od metala koju je uradio mladi Baletić bila je Ekotron, Transformers visok šest metara a težak dvije tone, koji je predstavljen na  Durmitor art eko festivalu u avgustu 2012. godine. Ovu skulpturu je šira publika mogla vidjeti  na parking prostoru šoping centra Delta u Podgorici prošle godine, a kao projekat je prezentovana na Remake festivalu u Berlinu.

Sedam Transformersa će biti postavljeno na različitim lokacijama po Podgorici od 8. do 23. jula. Posljednja skulptura Megatrona, visoka 13 metara,  biće postavljena 23.jula na trgu Republike uz zvanično otvaranje izložbe upriličeno performansom specijalno pripremljenim za tu priliku.

Transformersi čuvaju Podgoricu
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA