• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KIC Budo Tomović: Camerata Akademica

U utorak, 03.marta sa početkom u 21 h, u KIC-u " Budo Tomovic" , nastupiće gudački orkestar Camerata Academica

 KIC Budo Tomović: Camerata Akademica Izvor: MONDO

Gudački orkestar Camerata Academica je sastavljen od profesora i studenata Muzičke akademije na Cetinju,a vodi ga prof. Miran Begić, koncert majstor. Na programu koncerta su virtuozna djela Antonija Vivaldija (L’Estro armonico a-moll op.3, no. 8 i Concerto d-mill op. 3, no. 11), Johana Sebastijana Baha (Koncert za violinu i orkestar a-moll) i Franca Vaksmana (Carmen Fantasie).

Uz orkestar Camerata Academica nastupiće ugledni solisti: Miran Begić, violina, Jaroslav Nadrzycki, violina, Tanja Bogdanović, violina i Igor Perazić, violončelo.

Miran Begić (1975) rođen je u Podgorici, gdje je završio nižu i srednju muzičku školu, u klasi profesora Vilija Ferdinandija. Muzičku Akademiju je upisao u Podgorici u klasi profesora Miroslava Rusina, a diplomirao na Cetinju, u klasi profesora Uroša Pešića. Magistarske studije iz violine kao i specijalizaciju iz kamerne muzike završio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Usavršavao se takođe na majstorskim kursevima kod profesora Pavela Vernjikova i Erika Grinberga. Trenutno je angažovan kao docent na predmetu violina i kamerna muzika na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Jaroslaw Nadrzycki (23) rođen je u Zaganu u Poljskoj, gdje je, već sa šest godina počeo da uči violinu. Od 2003. studirao je na Muzičkoj akademiji Paderewski u Poznanju, u klasi Jadwige Kaliszewske i na Univerzitetu Mozarteum u Salzburgu, u klasi Igora Ozima. Od 2007. studira na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu (Royal Academy of Music) u klasi Igora Petruševskog. Laureat je brojnih međunarodnih takmičenja: Markneukirchen, Germany (1999); J. Heifetz International Violin Competition, Vilnius (2001); Wieniawski International Violin Competition, Poznan, Poland (2001, 2006); Max Rostal International Violin Competition, Berlin, Germany (2002); Tibor Varga International Violin Competition, Sion, Switzerland (2004); Ruggiero Ricci Violin Competition at the University Mozarteum Salzburg (2007) Benjamin Britten Competiotion in London (2008).

Tanja Bogdanović (1982), je završila nižu i srednju muzičku školu u Kotoru, u klasi
prof. Ljudmile Petrove i Vitalija Guljičuka. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Romana Simovića. Trenutno pohađa postdiplomske studije na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Grigorija Kraska. Član je Crnogorskog simfonijskog orkestra.

Igor Perazić rođen je u Podgorici, gdje je završio Muzičku akademiju, u klasi renomiranog profesora Davida Grigorijana (učenik M. Rostropoviča) i prof. Jurija Sotničoka. Magistrirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Ištvana Varge. Radi kao docent na Muzičkoj akademiji na Cetinju, i vođa je violončela u Crnogorskom simfonijskom orkestru. Dugi niz godina djeluje kao violončelista-solista.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA