• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi Hercegnovski strip festival

 Prvi Hercegnovski strip festival Izvor: MONDO
Herceg Novi 27.8. - Prvi Hercegnovski strip festival ( HSF) održaće se od 10. do 15. septembra, kazao je juče za "Vijesti" organizator manifestacije Nikola Ćurčin.


 "To je prvi veliki festival "devete umjetnosti" u Crnoj Gori, i još od zatvaranja Vinkovačkog Strip Salona osamdesetih godina prošlog vijeka, prvi strip festival ovolikog obima na teritoriji nekadašnje SFRJ", rekao je Ćurčin. On je dodao da je Festival zamišljen po uzoru na najveći svjetski strip festival u Angoulemu u Francuskoj, gde je cijeli grad posvećen stripu. HSF će se događati na nekoliko različitih lokacija - od ljetnje pozornice na Kanli kuli, do Instituta Igalo.


 U hercegnovskim galerijama izlagaće poznati strip crtači Igor Kordej, Dubravko Mataković, Toni Radev, Dušan Cvetković, mr Dragan Bosnić, grupa "Emisija emocija", Tihomir Tikulin - Tico, Maja Veselinović, Tihomir Čelanović, Sibin Slavković, a planirana je i projekcija pet filmova vezanih za strip.  Publika će vidjeti "Ode Edi" - film o Edvinu Biukoviću - nedavno preminulom crtaču iz Hrvatske; "Svi misle da je guba raditi na benzinskoj pumpi" - o Esadu T. Ribiću i "CRŠ" - desetominutni dokumentarac o festivalu "Crtani romani šou".

 U okviru Strip festivala 10. septembra, na Kanli kuli nastupiće poznati beogradski bend "Koja" i "Disciplina kičme", a zatim i "Darkvud Dab". Najavljena je i promocija izdanja beogradske izdavačke kuće "Beli put".

(Vijesti)


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA