• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival stare muzike i umjetnosti

Koncert pod nazivom “Oči, ogledala duše – Italijanska muzika seicenta”, bić održan u srijedu u 20 sati u župnoj crkvi Sv. Nikole u Perastu

 Festival stare muzike i umjetnosti Izvor: MONDO

U okviru internacionalnog Festivala stare muzike i umjetnosti, koji se održava u Perasu, u srijedu će se biti održan peti koncert pod nazivom “Oči, ogledala duše – Italijanska muzika seicenta”.

Koncert na kojem će se predstaviti italijanska sopranistkinja Marta Bonomi, kornetista Alberto Rosi zajedno sa ansamblom Udruženja za transjadransku kulturno-muzičku razmjenu PAM iz Pezara “Quiete&Vertigine“, biće održan u 20 sati u župnoj crkvi Sv. Nikole u Perastu.

Ansambl vodi prof. Egon Mihajlović, intendant festivala, a na repertoaru su italijanske solo-pjesme na temu “Oči, ogledala duše“, komponovane u jednom od najinteresantnijih umjetničkih razdoblja, ranom baroku ili seicenta.

Festival nastavlja svoj program petogodišnjeg jubileja koncertom pod nazivom “Strast, izdržljivost i ljubav – tradicionalna narodna i umjetnička muzika XVI-XVII vijeka španskih, napuljskih, salentinskih i puljskih autora“, koji će biti održan u četvrtak u 20 sati, u crkvi Sv. duha u Kotoru.

Na koncertu će se predstaviti ansambl “Terra d'Otranto” sa umjetničkim direktorom i poznatim baroknim violinistom, prof. Dorijanom Longom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA