• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filmovi Sidnija Polaka

Podgoričani u srijedu i četvratk biće u prilici da pogledaju Polakove filmove „Lovci na skalpove“, „Djevojka koju sam volio“, „Bobi Dirfild“, „Tutsi“

 Filmovi Sidnija Polaka Izvor: MONDO

Filmski program ovogodišnje Decembarske umjetničke scene (DEUS) odnosi se na projekciju ostvarenja Sidnija Polaka i Bola Boškovića.

Podgoričani u srijedu i četvratk biće u prilici da pogledaju Polakove filmove „Lovci na skalpove“, „Djevojka koju sam volio“, „Bobi Dirfild“, „Tutsi“, „Moja Afrika“ i „Havana“.

Govoreći o Polakovim ostvarenjima, medijator filmskog programa DEUS-a, publicista Vlatko Simunović, ukazao je na potencijalne ključeve za recepciju poetike tih filmova.

” Elitist Polak jeste bio, moguće da je to posljedica rane fascinacije teatrom ili rusko-židovskog porijekla. Ali, ne provocirajući, više nego što se to preporučuje, zbunjeno malograđanstvo, uspijevalo mu je da za račun producenstkih kuća namakne silne milione. Da njegov podvig bude veći, novce je zarađivao "prodajući" filmske priče koje masi predočavaju da njenu moralnu svakidašnjicu određuje neka srednja nemoralnost, jer podvigu osrednjost, to njeno drugo ime, nije sklona. Niko prije, a vjerujem ni poslije Sidni Polaka, neće znati da napravi cjelovitiju sintezu "umjetničkog" i "komercijalnog filma", kazao je Simunović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA