• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Prosidba i Medvjed u jednom činu” u CNP-u

Na Sceni studio u Crnogorskom narodnom pozorištu u utorak u 20 sati premijerno će biti prikazana predstava “Prosidba i Medvjed u jednom činu”

 “Prosidba i Medvjed u jednom činu” u CNP-u Izvor: MONDO

Riječ je o ispitnoj predstavi Danijele Radovanović, studentkinje treće godine režije na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, u klasi prof. Radmile Vojvodić i saradnika Petra Pejakovića, kaja je nastala po komadima A. P. Čehova.

Do sada Radovanovićeva je asistirala na predstavama “Tom Sojer” u režiji Nikole Vukčevića, “Čarobnjak” u režiji Milana Karadžića, “Danilo” i operi “Balkanska carica” u režiji Radmile Vojvodić.

O predstavi, svom prvom projektu, rediteljka Radovanović kaže da je nastojala da istraži granicu između kalkulacije i emocije.

“ Pokušavam da odredim gdje je granica između ljubavi i mržnje, ali i koliko je ta granica, zapravo, varljiva kad su u pitanju muško-ženski odnosi. Šta nas tu, i kako nas, spaja i razdvaja, stavlja u tragikomične nesporazume i zablude. U “Prosidbi” kao i u “Medvjedu” sukobljene strane, muškarac i žena ogrezli su u predrasudama, zatvoreni u društvene i životne stege i kalupe, zaslijepljeni računicom ličnog interesa, ali se, najednom, kao kavim čudom, fatalna netrpeljivost između njih preobraća u fatalnu privlačnost “, objasnila je Radovanović.

U predstavi igraju Dragica Tomas, Dejan Ivanić, Nada Vukčević, Gorana Marković, Dušan Kovačević i Stevan Radusinović. Scenografiju i kostime potpisuje slikarka Milena Jovićević-Popović, a muziku Trio Jaše Libermana i Dorotea Ismailovska.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA