• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Lira Vega" u Extrimu

Srbijanski bend “Lira Vega” nastupiće u subotu veče u kafeu “Extreme”, a organizator koncerta je NVO Udruženje za afirmaciju alternativne kulture

 "Lira Vega" u Extrimu Izvor: MONDO

Sastav “Lira Vega” počeo je sa radom 1998, u pozorišnoj trupi beogradske umjetnice Ljudmile Stratimirović „Pozorište šešira“.

To je bilo i prvo ime benda, koji je prvi nastup imao u beogradskom klubu "Underground", u martu 1998. Hit - singl "Alfa Akvari" nekoliko nedjelja se nalazio na prvom mjestu liste singlova radija B92.

Slijede svirke po beogradskim klubovima, nastup ispred benda “Obojeni program” i turneja po Sloveniji. Ova faza rada je krunisana samostalnim nastupom u beogradskom Domu omladine u martu 2000.

Nakon dvogodišnje pauze, bend se ponovo okuplja pod novim imenom “Lira Vega”. U ljeto 2002. snimljen je i materijal za prvi album pod imenom “Lira Vega”, a izdao ga je PGP RTS. Na albumu se nalazi 12 pjesama.

Bend “Lira Vega” je od ponovnog okupljanja do sada nastupao na velikom beogradskom koncertu benda “Jarboli”, kao predgrupa engleskom bendu “Bushcraft”, a tu su i koncerti na Exitu 2003. i 2005, kao i nastupi na festivalima “Open fest” u Rijeci, “Otokultivator” na Visu, “Trnfest” u Ljubljani, “Refract” i “Balkan Black Box” festival u Berlinu.

Bend je 2006. godine osvojio nagradu Davorin, za najuspješniju internacionalnu saradnju sa sastavom “Let 3” iz Hrvatske u pjesmi “Zurle trestat” na albumu “Bombardiranje Srbije i Čačka”. Sadašnju postavu “Lira Vege” čine: Dejan Utvar (bubnjevi), Nemanja Aćimović (bas gitara), Vladimir Đorđević (gitara), Zoja Borovčanin (vokal) i Boris Mladenović (producent i ton-majstor).

Početak prvog koncerta sastava “Lira Vega” u Crnoj Gori zakazan je za 21 čas, a ulaznice koštaju pet eura i mogu se kupiti u kafeu “Extreme”.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA