• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Muva" i "Otac" u KIC-u

Prva projekcija zakazana je za 18 sati u Velikoj sali KIC-a, a u 20 sati druga. Ulaz je besplatan

 "Muva" i "Otac" u KIC-u Izvor: MONDO

U okviru filmske smotre "Dani savremenog ruskog filma" u Podgorici, u okviru obilježavanja 100 godina od prikazivanja prvog ruskog filma, publika će u srijedu u 18 u Velikoj Sali KIC-a "Budo Tomović" biti u prilici da gleda ostvarenje "Muva", po scenariju i u režiji Vladimira Kota, a nakon toga, u 20 sati slijedi projekcija filma "Otac" u režiji Ivana Solovjova.

Predsjednik NVO Udruženje crnogorskih studenata sa sovjetskih i ruskih fakulteta Petar Pajković, kazao je, da je riječ o izboru osam savremenih ruskih filmova nastalih u protekle dvije sezone.

On je najavio i da će Podgoricu, tokom trajanja smotre, do 31. oktobra posjetiti i gosti iz Rusije - oskarovac Vladimir Menjšov (uz Nikitu Mihalkova, jedan od dvojice živih ruskih oskarovaca) autor filma "Moskva suzama ne vjeruje", koji je ovim prestižnim priznanjem nagrađen 1980. godine i Marina Migunova autorka filma "Grof Montenegro" kojim je smotra i otvorena.

U "Muvi" uloge tumače - Aleksej Kravčenko, Aleksandra Tjuftej, Jevgenija Dobrovoljskaja, Sergej Selin, Aleksandra Bogovaja, Ana Danilova.

U filmu "Otac", snimljenom po priči "Povratak" Andreja Platonova, igraju: Aleksej Guskov, Polina Kutepova, Ljudmila Arinjina, Aleksandar Baširov, Jekaterina Vasiljeva.

Rat je završen. Umjesto sreće i radosti, Aleksej Ivanov osjeća gorčinu i strah. Treba da se vrati kući, a strepi od toga. Pamte li ga žena i djeca?

Ulaz za sve projekcije je besplatan.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA