• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mojkovačka filmska jesen

U zvaničnoj konkurenciji biće prikazano šest filmova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore

 Mojkovačka filmska jesen  Izvor: MONDO

33 Mojkovačka filmska jesen ove godine neće biti obična smotra igranog filma, kao u proteklih šest, već  po prvi put festival i to, međunarodni.

I u zvaničnom nazivu "Filmske jeseni", čiji je organizator Centar za kulturu Nenad Rakočević, stoji ta odrednica: "Međunarodni festival glumca - istog govornog područja".

Direkor Centra za kulturu Radenko Bošković rekao je da je, uz podršku Ministarstva kulture i opštine Mojkovac, filmskoj jeseni ponovo vraćen status festivala na kojem će, ovog puta, biti u zvaničnoj konkurenciji prikazano šest filmova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Festival će otvoriti film Srđana Vuletića, režisera iz Bosne i Hercegovine "Teško je biti fin". Mojkovački ljubitelji sedme umjetnosti moći će još da vide ostvarenja: "Moram spavat anđele", Dejana Aćimovića iz Hrvatske, "Gledaj me" Marije Perović, "Četvrti čovjek" Dejana Zečevića, "Ljubav i drugi zločiti" Stevana Arsenijevića i "Čitulja za eskobara" Milorada Milinkovića.

Van konkurencije biće prikazan crnogorski film "Desant na Prčevo". Sve projekcije počinju u 19 sati.

U Centru pažnje ovogodišnje filmske jeseni biće glumci i jedino oni će dobiti nagrade i to novčane. Po dvije hiljade eura namijenjene su za najbolju mušku, odnosno žensku ulogu, dok će najbolje sporedne uloge dobiti po hiljadu eura. Uz novčane nagrade ići će i Plakete Festila.

Dolazak u Mojkovac, kako nam je rekao Bošković, najavili su brojni glumci i filmski radnici, među kojima i Nebojša Glogovac, Vojin Ćetković, Nikolo Kojo, Vuk Kostić, Marija Perović sa ekipom i Srđan Vuletić.

O tome ko će dobiti nagrade odlučiće, naravno, odabrani poznavaoci filmskog stvaralaštva i glumačkih kvaliteta i dometa, okupljeni u petočlanom žiriju. Predsjednik žirija je prvak Banjalučkog narodnog pozorišta Dragoslav Lola Medojević , a članovi su tv voditelj Zorica Vukić, književnik Bogić Rakočević, direktor mojkovačke Gimnazije Rajko Kosović i prof. književnosti Zoran Minić.

Na Festivalu će biti proglašen i najbolji film o čemu će odlučiti publika. To priznanje neće pratiti nikakva druga nagrada. U pratećem dijelu programa festivala, filmska publika moći će da vidi i izložbu fotografija "Mojkovački koraci". Planiran je i okrugli sto "Od smotre do festivala".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA