• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncertna sezona u CNP-u

Orkestar je nastupao u Nikšiću a nakon Podgorice, u utorak će, prvi put, održati koncert u Kolašinu u sali Doma kulture sa početkom u 19 časova.

 Koncertna sezona u CNP-u Izvor: MONDO

Nova koncertna sezona u Crnogorskom narodnom pozorištu počeće u ponedjeljak uveče u 20 sati kada će na velikoj sceni nastupiti crnogorski simfonijski orkestar.

Orkestar je nastupao u Nikšiću a nakon Podgorice, u utorak će, prvi put, održati koncert u Kolašinu u sali Doma kulture sa početkom u 19 časova.

Orkestar će nastupiti pod vođstvom šefa-dirigenta Alekseja Šatskog, a kao solisti u Koncertu za flautu, obou i orkestar A.

Salijerija pojaviće se renomirani umjetnici Ljubiša Jovanović i Peter Fedkov. Pored ovog biće izvedena uvertira Cosi fan tute V. A. Mocarta i Prva simfonija L.V. Betovena.

Prvi oboista Crnogorskog simfonijskog orkestra Peter Fedkov završio je, Rusku muzičku akademiju “Gnjesinih” u Moskvi 1984. godine.

Od 1989. do 1991. radio je na istoj akademiji kao asistent u klasi Pušečnikova, a od 1996. do 1997. predavao je na Korejskom nacionalnom institutu umjetnosti u Seulu. Od 2001. do 2004. bio je član Filharmonije Sankt Peterburga. Trenutno, kao prvi oboista učestvuje u radu prestižnih orkestara kao što su Orkestar Marinskog teatra, Solisti Sankt Peterburga, Internationale Symphoniker Deutschland. Redovno vodi majstorske kurseve u Rusiji i inostranstvu.

Ljubiša Jovanović je diplomirao i magistrirao u Beogradu kod prof. Miodraga Azanjca. Zatim je bio na usavršavanju kod prof. Kristijana Larda u Parizu.

Nakon toga ostvaruje dugogodišnju saradnju sa Aurele Nicoletom, jednim od najvećih muzičara današnjice. Svirao je na svim značajnim festivalima u bivšoj Jugoslaviji, kao i širom Evrope i svijeta.

Dobitnik je brojnih nagrada. Stalni je član Ansambla za novu muziku i trija Anima (zajedno sa Natašom Veljković, klavir i Sandrom Belić, violončelo). Tokom 25 godina, radio je kao solo flautista Beogradske opere i baleta, Simfonijskog orkestra Radio-televizije Beograd i Beogradske filharmonije.

Trenutno je redovni profesor flaute na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i Muzičkoj akademiji na Cetnju. Od 2002. godine je prodekan za umjetničko-naučni rad na FMU.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA